Зарић: Свако се нађе у серији "Тајна винове лозе"

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Милица Зарић која је говорила о својим улогама у серији "Тајна винове лозе" и матичном Београдском драмском позоришту.
Танјуг/З. Жестић/Милица Зарић
Фото: Танјуг/З. Жестић/Милица Зарић

Зарић је оценила да је тајна успеха "Тајне винове лозе" пресек свих могућих генерација и социјалних статуса, од најсиромашнијих до најбогатијих, од најмлађих до најстаријих, од незапослених до криминалног миљеа.

"Има за сваког понешто. Ту су и љубавни, породични и пословни односи. Свако се пронађе у некој причи", рекла је глумица.

Зарић је рекла да игра негативан лик Јелене Томовић и да јој је било најинтересантније, најтеже и највећи изазов како да оправда "ту количину бахатости, размажености и обести".

"Треба наћи меру да то буде пријемчиво, симпатично за гледаоце, а искрено и оправдано са моје глумачке стране да одбраним ту жену, да је разумем да се нађем у њеној кожи", истакла је глумица.

Према њеним речима, у другој сезони серији Јелене Томовић "сазрева на неки њен начин и налази негде своје место у свету".

Зарић је подсетила да у првој сезони њен лик не зна ништа о позоришту, не воли вино, није се снашла у улози мајке, а није ни испуњена у браку.

Упитана по чему ће памтити снимање "Тајне винове лозе", Глумици је навела јак темпо снимања који је "био скоро немогућ".

"Продуценти су пред нас ставили изазов да се за три месеца сними 36 епизода, са две екипа, а да одржимо квалитет и да буде на нивоу. Али смо успели", рекла је Зарић.

У таквој ситуацији глумце су "хватали напади смеха, кад крене ланчано, као шибице кад се запале", а Зарић истиче колегу Николу који је на снимањима био "доста инспиративан и забаван".

У матичном БДП-у недавно је настављено играње култне представе "Лет изнад кукавичјег гнезда" где је Младен Совиљ преузео улогу Мартинија, коју је био играо преминули Марко Живић (1972-2021).

"Свакако да нам Марко недостаје и увек ће бити са нама док код будемо играли представу. За мене лично, пошто ми је био велики пријатељ, заувек. Одлучили смо да предтава настави да живи у знак сећања на њега", рекла је Зарић.

Глумица је подсетила да су у "Лету изнад кукавичијег гнезда" били и Милорад Мандић Манда (1961-2016), Феђа Стојановић (1948-2021) и Борис Комненић (1958-2021) и да су њихови одласци страшни и да су сотавили белег на свим и на представи,

"Околности су отежавајуће и страшне, али живот иде даље, представа иде даље. Сматрам да позориште јесте веће од живота", рекла је Зарић.

Приметивши да свако позриште има успоне и падове, и нису сви периоди златни, Зарић је рекла да је "ово један од златних периода БДП после периода који је био лош".

Глумица тренутно игра у представама "Лет изнад кукавичијег гнезда", "Трпеле", "Читачу" и "Сумраку богова" и истиче да су то све наслови које воли.

"Дивно је што нам гостују еминентни редитељи из региона и света, прави се репертоар који је интригантан, занимљив и квалитетан. То су све представе које имају одређени ниво и које можемо назвати добрим позориштем", закључила је Зарић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести