Књижевни конкурс "Новица Тадић" за младе песнике

БЕОГРАД: На иницијативу Министарства културе и информисања Србије, Завод за проучавање културног развитка расписао је јавни позив за Књижевни конкурс "Новица Тадић" за младе песнике, саопштено је из Завода.
w
Фото: Pixabay.com

Конкурс је први пут расписан 2018. године. у знак сећања на песника Новицу Тадића, чији је опус обележио српску поезију на размеђи 20. и 21. века и чији ауторски статус превладава све поетичке и друге поделе на актуелној књижевној сцени, а у циљу подстицања стваралаштва младих песника на српском језику.

Право учешћа на конкурсу имају сви песници који у тренутку расписивања конкурса нису навршили више од 35 година и који пишу на српском језику, без обзира у којој држави живе.

Необјављене рукописе песничких збирки, обима до пет табака (80 страница), аутори треба да доставе искључиво поштом, у пет штампаних примерака, на адресу: Завод за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, 11 000 Београд са назнаком: Конкурс "Новица Тадић".

Радови се потписују шифром, на првој страни рукописа изнад наслова. Уз рукописе у посебном затвореном коверту треба доставити решење шифре, са следећим подацима: шифра, име и презиме, адреса, број телефона, електронска адреса и година рођења.

Петочлана комисија ће прегледати све приспеле радове и изабрати највише три рукописа, а резултати конкурса ће бити објављени најкасније до 17. јула 2021. године, дана рођења Новице Тадића.

Добитници ће бити награђени плакетом са ликом Новице Тадића, објављивањем награђених рукописа у оквиру едиције "Присуства", названој по првој песничкој збирци Новице Тадића, покренутој у оквиру издавачке делатности Завода за проучавање културног развитка, као и новчаним износом од укупно 100.000 динара, који ће бити исплаћен у виду ауторског хонорара за објављену збирку.

Рок за слање рукописа је 27. април 2021. године.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести