Сајам: За и против Вука Саве Дамјанова

БЕОГРАД: Књига “За и против Вука” проф. др Саве Дамјанова са новосадског Филозофског факултета сутра ће бити представљена тачно у подне на београдском Сајму.
Sajam knjiga u Beogradu foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Књига, коју је објавио Службени гласник, биће представљена у Сали “Васко Попа”.

О овој књизи која је већ изазвала полемике биће организован округли сто на коме ће о тој још увек незакљученој теми разговарати уредник едиције “Лимес”, у којој је књига објављена писац и колумниста Светислав Басара, др Јелена Триван директор  Службеног гласника, Предраг Марковић, а модератор ће бити Зоран Пауновић. 

Озбиљна културолошка полемика водиће се на тему да ли је Вук извео најзначајнију језичку револуцију у Европи, или је скучени Вуков језик још од почетка постављао практичне проблеме у стварању научне и филозофске терминологије, као што је трајно осакатио и ону церемонијалну, протоколарну и административну терминологију, без које није могло бити ни државе.

Одговори на ова питања налазе се у књизи “За и против Вука II“ у виду радова најзначајнијих лингвиста, слависта и књижевника, који међусобно супротстављају своја гледишта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести