СИНИША ТУЦИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ СКОПСКОГ КЊИЖЕВНОГ ФЕСТИВАЛА Друга прича 

Осми скопски књижевни фестивал „Друга прича“ одржаче се ове године од 1. до 3. септембра у главном граду Северне Македоније, а главна тема биће „Инвалидитет“.  Један од програма је уручење главне награде, која је ове године додељена Синиши Туцићу, песнику и прозном аутору из Новог Сада, који је познат и као активиста за права особа са инвалидитетом, преноси Портал о инвалидности Организације „…Из круга – Војводина“.
e
Фото: Youtube printscreen/ Radio-televizija Vojvodine

Синиши Туцићу биће посвећен централни део 8. скопског књижевног фестивала, са програмом који ће чинити приказивање филма „Побацани пасворди“ Нарциса Алиспахића. „Побацани пасворди“ су филмска илустрација поетског света Синише Туцића, са којим ће на Фестивалу разговарати Никола Гелевски. У оквиру програма, један фестивалски сегмент биће посвећен и преминулим писцима Дубравки Угрешић и Давиду Албахарију. Македонски писци и уметници читаће своје омиљене странице из њихових књига, а програм ће водити Живко Гроздановски.

На 8. скопском књижевном фестивалу биће још одржана промоција књиге „Мост преко бурне реке“ Далибора Талајића из Загреба, концерт бенда „Звук Караyић“, промоција часописа „Маргина“ са прилозима о студијама инвалидности, промоција сликовнице „Седам нити сунца“ Драгане Младеновић и Инес Георгиевске, предавање „Инвалидност на филму“ Ивана Велисављевића из Београда, пројекције филмова о инвалидности „Беласица“ Марије Апчевске, „Ружа“ Маје Младеновске, „Тежак андерграунд“ Новог културног насеља из Новог Сада, а биће представљене и три дечје књиге о инвалидитету: „О дугмету и срећи“ Јасминке Петровић, „Гуш и Бач“ Зорана Кардуле, „Цветна дружина“ Ирене Поповске.    

И. Б.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести