"Власник свега нашег" Нине Савчић у издању Архипелага 

БЕОГРАД: Издавачка кућа Архипелаг објавила је у едицији "Златно руно" први роман Нине Савчић "Власник свега нашег".
knjiga, freeimages
Фото: freeimages

 

Јунакиња романа неочекивано добија посао у тајанственом институту на периферији Београда где постаје библиотекарка на замени. Убрзо схвата да је реч о сасвим необичној библиотеци, да су људи који тамо раде повезани тајанственим и неразјашњеним везама, а да права природа тог института њој остаје недокучива.

Тиме започиње кошмар у коме јунакиња покушава да разлучи шта је сан а шта јава, шта је стварност у којој живи, а шта су страхови који оживљавају на темељу њеног свакодневног искуства.

"Власник свега нашег" је, према речима издавача, изврсна и сугестивна прича о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа па чак ни књиге, ни библиотеке.

"Улазак у систем, оличен у овом случају у институту, јесте метафора света у коме живимо и у коме покушавамо да разумемо околности властитог живота. Читалац романа ''Власник свега нашег'' суочава се с мајсторским приповедањем и са важним питањима које потресају саме основе његовог света: Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу?", наводи издавач.

Рођена у Београду, Нина Савчић је књижевница, ликовна уметница, теоретичарка културе и медија, дизајнерка и колумнисткиња. 

Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на одсеку Српски језик и књижевност и на Факултету примењених уметности на одсеку Унутрашња архитектура. Магистрирала је Теорију уметности и медија темом "Њујорк у филмовима Мартина Скорсезеа: анализа локалистичких ситуација". 

Тренутно ради на докторату о америчком ситкому. Објављивала је приче, песме за децу, текстове из области филма, књижевности, језика, те излагала на самосталним и колективним изложбама колаже, асамблаже, аквареле, гваш. Ради графички дизајн и дизајн ентеријера.

Од 2013. колумниста је дневног листа "Данас" и писац радио-драма за децу за Први програм Радио Београда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести