Бир фест од 18. до 22. августа на Ушћу, долази Бијело дугме

БЕОГРАД: Фестивал музике и пива Белгрејд бир фест биће одржан од 18. до 22. августа на простору Ушћа, уз бесплатан улаз за посетиоце, а првог дана на главној бини наступиће Бијело дугме, саопштили су данас организатори.
koncert
Фото: pixabay.com

Из Београдске културне мреже (БКМ) су најавили да ће током пет дана Бир фест угостити више од 60 бендова на две фестивалске бине, програм ће сваког дана почињати у 19.30, док ће улаз "пратити процедура прилагођена прописаним мерама у циљу спречавања ширења корона вируса".

"Да ове године неће изостати добра атмосфера говори и податак да Белгрејд бир фест и овај пут спрема највећи и најлепши ватромет. Биће то својеврстан музички ватромет који су до сада, у читавој Европи, имали прилике да виде само становници Француске. Термин за овај спектакл резервисан је за петак у поноћ", саопштава БКМ.

Како се наводи, током свих година постојања Бир феста представљено је преко 500 различитих пивских брендова, а "и ове године може очекивати богат асортиман пива", укључујући "знатан број представника крафт пиварске индустрије који овој манифестацији дају посебну чар".

"Са преко 800 одржаних концерата, 500 пивских брендова и мноштвом познатих извођача Белгрејд бир фест је један од најпосећенијих бесплатних музичких догађаја. Тако ће бити и ове године", наводи се у саопштењу.

Обновљено Бијело дугме које предводи гитариста и композитор Горан Бреговић последњих година наступа у пратњи његовог Оркестра за свадбе и сахране, са певачима Аленом Исламовићем и Младеном Војичићем Тифом у постави.

Организатори су навели да ће наступ Бреговићевог Дугмета бити "на најквалитетнијем звуку у овом делу Европе, који ће продукцијски бити прилагођен величини самог догађаја".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести