Фестивал ране музике у Синагоги улази у завршницу

Фестивал ране музике наставља се у Синагоги великим барокним музичким спектаклом, у којем учествују Барокни оркестар Фестивала ране музике, и солисти: Бојана Димковић & Душан Тороман, чембало, Мартино Нофери, барокна обоа (Италија), Јустин Бланд, барокна труба (САД) и Иља Корол, барокна виолина (Аустрија). За чембалом је диригент Предраг Госта
sinagoga
Фото: Youtube Printscreen

На програму овог концерта су: Бахов Концерт за два чембала у ц-молу, BWV 1060, Албинонијев Концерт за обоу у д-молу, Оп. 9, Но. 2, Вивалдијев Концерт за блок флауту у д-молу „Ил гарделино”, РВ 90, и арије из барокних опера. Биће изведена Вивалдијева арија „Ведро кон мио дилето”, из опере “Ил ђустино”, Хендлова „О ми пердо ди сперанца”, из опере “Сирое”, Вивалдијева “Алма опреса”, из опере “Ла фида нинфа” и Хендлова „Да темпесте”, из опере “Јулије Цезар”.

- Ово је претпоследњи концерт, у оквиру Фестивала ране музике у Новом Саду, који је почео 15, а траје све до 26. јуна. Публика захваљујући овој манифестацији има прилике да чује аутентичне програме ране музике на историјским инструментима, као и принципе и технике музичког извођења у 17. и 18. веку, а све то у интерпретацији угледних солиста и ансамбала из наше земље и из иностранства - кажу у Музичкој омладини Новог Сада, која реализује овај концерт.

Фестивал је плод сарадње између XIII Међународног фестивала ране музике у Београду, Војвођанског удружења за рану музику (ВЕМА) и Музичке омладине Новог Сада. Улазнице стају 500 динара и продају се два сата пред почетак концерта у Синагоги.

Последњи концерт Фестивала ране музике је у уторак, 26. јуна у Синагоги, када ће бити изведено дело Франсоа Купрена “Лесон д’ тенебр”. Учествоваће Ансамбл Студија за рану музику из Београда, са диригентом Предрагом Ђоковићем и “Њу тринити барок” (САД/Србија). Солисти су Андре Лоран О’Нил, виола да гамба (САД), Предраг Госта, оргуље и Радослава Воргић, сопран.         

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести