Београдска филхармонија свира дела Христића, Сибелијуса, Шумана, Берија

БЕОГРАД: Београдска филхармонија предвођена младом диригентском звездом Грегоријем Мајерхофером свираће дела Христића, Сибелијуса, Шумана и Берија 21. фебруара у Коларцу, саопштено је из Београдске филхармоније.
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

Као солисткиња наступиће вилинисткиња Београдске филхармоније Ксенија Милошевић, које ће уз орекстар извести "Симфонијску фантазију" Стевана Христића.

Ксенија Милошевић је чланица оркестра више од 20 година и са својим колегама свираће дело Стевана Христића једног од оснивача и првог шефа диригента Београдске филхармоније који је својом свеукупном делатношћу дао огроман допринос развоју српске музике у првој половини 20. века.

Млади диригент Грегор Мајерхофер аутентична је личност на светској музичкој сцени. Овај диригент, композитор и пијаниста тренутно је асистент диригента Берлинске филхармоније, а студирао је на америчком Џулијарду код чувеног Алана Гилберта, некадашњег шефа Њујоршке филхармоније.

Његов композиторски опус посебно обележава посвећеност екологији, те се у Мајерхоферова дела убраја и "Концерт за инсекте и оркестар".

Он ће Београдску филхармонију премијерно предводити у извођењу разноврсног репертоара.

Концерт отвара "Тужни валцер" Јана Сибелијуса, након Христићевог дела публика ће чути Шуманову увертиру "Манфред", а "Интерпретација" Лучана Берија затвара програм из циклуса "#Brat Betoven".

Сто улазница за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести