Ник Кејв планира нови албум: Надаш се Богу да је остало нешто...

ЛОС АНЂЕЛЕС: Аустралијски музичар Ник Кејв планира ове године да направи нови албум са својим пратећим саставом Бед сидс, први након "Ghosteen" (2019).
nik kejv youtube
Фото: pixabay.com

"Што је истовремено добра и лоша вест. Добра, јер ко не жели нови албум Бед сидс? Лоша, јер ја морам написати проклетињу", навео је Кејв на свом сајту.

Пошто је почео са радом 1. јануара, Кејв је за неколико дана написао "неколико ствари које нису врло добре или можда јесу, тешко је рећи".

"Иста је ствар са сваком плочом. Осећам познату празнину, као да сам велика глупа празна ствар у оделу. Све што подсећа на стваралачку искру закопано је дубоко у некој маховинастој, жабастој рупи. Заспао, надам се, а не мртав", написао је певач.

Стварање постаје "гадан посао, са подочњацима", у оквиру ког се Кејву почиње јављати "разгневљујуће распевани глас у глави, са римама, као лудост, као жалост".

Као пример Кејв је навео неколико стихова, међу којима је: "Жабе у јарку скачу ка Богу. Запањене од љубави, запањене од болова, запањене да у јарак слећу изнова".

Кејв је написао да писање стихова "заиста боли", и да долази "у налетима, ретким и размакнутим". 

"Надам само да не потраје. Заиста сам престрашен. Али увек јесам. Потраје. Да се песма напише. Надаш се Богу да је остало нешто...",навео је Кејв.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести