Фестивал савременог плеса и перформанса почиње у Београду

БЕОГРАД: Представом "Ефемерне конфесије " сонгови о декаденцији, кризи очинства и алкохолу, у среду ће свечано бити отворено дванаесто издање Фестивала савременог плеса и перформанса Конденз, од 20 сати у Културном центру Град.
w
Фото: pixabay.com, ilustracija

У организацији Станице Сервиса за савремени плес, фестивал ће се одржати од 23. октобра до 4. новембра на више локација у Београду.

Током фестивала биће изведено једанаест перформанса, а улаз на све програме је бесплатан.

Друге фестивалске вечери, у четвртак 24. октобра, од 20 сати у Битеф театру Рита Гоби из Мађарске извешће перформанс "Волитрус"

Извођење перформанса "Доћи ће партизани опет" Душана Мурића заказано је за 25. октобар од 20 сати у Магацину, где ће на истом месту 26. октобра од 17 сати бити представљено "Дело у ходу" Теодора Тајхмана, Дуње Црњански и Фросине Димовске.

Имерзивни "Поиесис сопства" Сњежане Премуш биће изведен у два термина у Магацину - 27. октобра од 16 сати и 28. октобра од 20 часова.

У недељу 27. октобра, у Битеф театру на програму је њујоршка плесна представа "Југославија" Мариане Валенсије, која истражује теме трансмисије, превода, релација, близине и мешања из различитих углова посматраних анегдотских, историјских, и опсервацијских текстова.

Јавно слушање аудио перформанса "Радови на сцени" у извођењу глумца Милутина Дапчевића насталог у оквиру националне поставке

Србије на Прашком квадријеналу сценског дизајна и сценског простора 2019. године одржаће се 29. октобра од 18 сати у Оставинској галерији.

Александар Георгиев и Дарио Баррето Дамас, уметници из Македоније и Шпаније, наступиће с представом "Месечина" 30. октобра у 20 сати, у Центру за културну деконтаминацију.

Овај перформанс представља кореографски пројекат фокусиран на песничке структуре, инсценирано истраживање расељених значења и скривену стварност.

Зринка Ужбинец извешће представу "Exploded Goo" 1. новембра у 20.00 у Магацину.

Реч је о кореографији која покушава да склопи чудовиште у реалном времену. Инспирисана је исечцима из плесних слика и направљена од експлодираних делова плеса, покрета, гестова, слика и значења.

Богат програм овогодишњег Конденза употпуниће представа "Ван радног времена" Дејана Срхоја уз учешће 10 плесача из Љубљане и групе домаћих учесника, која је у тродневној радној сесији у Београду креирана специјално за Конденз фестивал, а коју ће публика моћи да погледа 2. новембра у 17 сати у Оставинској галерији.

Рад се бави заједничким тражењем радости у плесном раду и уз помоћ кореографских алатки.

Сви с претходним плесним знањем су позвани да учествују.

"Нећу дуго остати овде" Иде Даниел биће изведена 2. новембра у Центру за културну деконтаминацију од 20 сати.

У питању је представа у којој се ауторка бави односом тела са женама које га "насељавају", те преиспитује какво је то тело у коме оне уживају.

Овогодишњи програм Конденз фестивала у фокус интересовања ставља неколико кључних тема обрађених кроз перформансе, презентације, предавања и разговоре.

Ове године посебна пажња посвећена је представљању њујоршке савремене плесне сцене, питању радних односа и женског рада, као и онима која се баве родним идентитетима и друштвеним нормама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести