Музеј Војводине отвара врата за посетиоце

НОВИ САД: Музеј Војводине од 19. маја, након готово два месеца паузе изазване пандемијом, отвара своја врата за публику.
muzej vojvodine
Фото: Dnevnik.rs
Посетиоци ће поново моћи директно да уживају у сталним поставкама Музеја на којима је представљена прошлост територије Војводине од праисторије до средине 19 века; територија Војводине у Првом и Другом светском рату и тематика присаједињења Војводине Србији, али и у тематској изложби Драган Радовановић (1949-2018).

"Уз све мере заштите: дезо-баријеру, средства за дезинфекцију руку, обавезну употребу маски за посетиоце, кустосе и водиче, као и уз ограничен број групних посета од 5 особа на једног кустоса, враћамо се уобичајеном ритму рада", поручују из Музеја.

Групне посете је потребно најавити на меј адресу Музеја.Од среде, 20. маја, сваког дана у 17 сати биће организовано и стручно вођење кроз изложбу “Драган Радовановић” (1949-2018) у интерпретацији историчарке уметности Оливере Радовановић.

Због ограниченог броја посетилаца моле се сви заинтересовани да се за стручно вођење пријаве на број телефона на сајту, сваког радног дана од 10 до 12 часова.

Радно време Музеја остаће непромењено: уторак-петак од 9 до 19 сати, субота и недеља од 10 до 18 сати.

Цене улазница су непромењене: 200 динара за одрасле, 150 дин за пензионере/студенте/ђаке; улаз се не наплаћује за децу до 7 година, као и за особе са инвалидитетом и њихове пратиоце.

"Иако смо се путем веб странице Музеја и друштвених мрежа свакодневно дружили и током ванредног стања, ништа не може заменити непосреддни контакт и дружење у Музеју", поручују запослени у Музеју.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести