Бојану Кривокапићу награда Петар Банићевић

БЕОГРАД: Глумац Бојан Кривокапић добитник је награде „Петар Банићевић“ за 2017. годину, која се додељује младом глумцу који је исказао висок професионализам у раду и односу према Народном позоришту, саопштио је национални театар.
narodno pozoriste beograd
Фото: narodnopozoriste.rs

Кривокапић је награђен за улогу Ђоке у представи „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића у режији Андраша Урбана, а једногласну одлуку је донео жири у саставу драматург Славко Милановић (председник), глумица Сена Ђоровић и в.д. директора Драме Жељко Хубач.

У образложењу је наведено да Кривокапића краси осећање мере у игри, велики професионализам и тимски однос према колегама и ансамблу. 

Кривокапић већ неколико година има највећи број одиграних представа у сезони, а тренутно игра у 14 наслова на редовном репертоару Драме Народног позоришта - у делима Шекспира, Чехова, Гогоља, Стерије, Селимовића... 

Велики уметнички искорак Кривопкапић је показао у претходној сарадњи са редитељем Андрашом Урбаном у представи „Родољупци“ Ј.С. Поповића, у којој, како је критика истицала, смишљено дистанциран преживљава најстрашније догађаје и врхунским глумачким умећем дочарава низ комплексних стања без речи. 

Своје потенцијале наставио је, како је запазио жири, да унапређује играјући у вишеструко награђиваној представи „Иванов“, да би улогом Ђоке у представи „Сумњиво лице“ Кривокапић овај уметнички успон потврдио и заокружио на сценски јединствен и узбудљив начин.

Жири верује да ће Кривокапић новим ролама достићи успех великог глумца Петра Банићевића и подсећа да су претходни добитници награде, која носи његово име, Игор Ђоревић, Ненад Стојменовић, Милош Ђорђевић, Сена Ђоровић.

Награда ће Кривокапићу бити уручена 24. фебруара по завршетку представе „Сумњиво лице“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести