Брадићеве Жене из Троје отвориле Театар у тврђави

СМЕДЕРЕВО: Позоришни фестивал "Театар у тврђави" отворен је на смедеревској Тврђави представом "Жене из Троје", по Еврипидовом тексту у режији Небојше Брадића.
p
Фото: Promo

Фестивал је синоћ отворио Предраг Радоњић, директор Народног позоришта из Приштине. Представа је урађена у копродукцији Народног позоришта из Приштине, Народног позоришта Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић" и удружења "Дунав фест", уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Публика у Смедереву имала је прилику да погледа причу о последицама једног непотребног рата који је срушио једну културу, а другој нанео ненадокнадиве губитке.

Посетиоци ће током трајања фестивала имати прилику да погледају и представе "Отац", по делу Аугуста Стриндберга, у режији Милоша Јагодића, представу "Лутка" рађену по тексту Миро Гаврана као и представу "У агонији" у режији Ане Ђорђевић а рађене по тексту Мирослава Крлеже.

Последњег дана фестивала, који је проглашен за породичан дан, биће приказана представа "Прича о Светом Сави" рађена по тексту Братислава Петковића а у режији Саше Габрића.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести