Гала вече Фондације Сергеј Полуњин у Народном позоришту у Београду

БЕОГРАД: Фондација Сергеј Полуњин вечерас је приредила гала вече у Народном позоришту, чији је циљ прикупљање средстава за наставак школовања њених стипендиста, талентованих младих балетских уметника из Србије.
p
Фото: Tanjug/ Sava Radovanović

Уз балетског уметника Полуњина колаж представа са светских турнеја у продукцији Фондације, изводили су на великој сцени позоришта балетски уметници Татајна Татић, Игор Пастор, Љиљана Велимиров, Петар Дончевски, Ђорђе Калинић и други.

У оквиру гала вечери приказани су видео материјали о активностима Фондације Сергеј Полуњин 2021/2022 и представљени стипендисти који су на школовању у иностранству.

Програм, чији је суорганизатор била агенција Фабрика, награђен је дугоотрајним аплаузима.

Директорка Фабрике Весна Мандић је рекла да већ вечерас на основу донација и карата имају већи део средстава за школовање стипендиста.

Мандић је оценила да је Полуњин "највећи балетски уметник данашњице", као и да је као особа "хуман и чаробан" .

Како је најављено, циљ је да се обезбеде средства за наставак школовања стипендиста Фондације, која морају бити уплаћена до краја године, а новац се обезбеђује од донатора и комплетног прихода од продаје карата.

Фондација Сергеј Полуњин подржава младе таленте балетске игре, пружајући им могућност едукације на најпрестижнијим међународним балетским академијама и учешће у продукцијама фондације, уз мисију да приближи класични балет и савремени плесни израз најширем гледалишту.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести