Истититут за уметничку игру расписао конкурс за кореографију

БЕОГРАД: Поводом Дана студената, 4. априла, као и сваке године Институт за уметничку игру расписао је Конкурс за најбољу кореографију (класичан балет, савремена игра или народна игра).
 Foto Njujork siti balet, printskrin
Фото: Фото Њујорк сити балет, принтскрин

Како се наводи у саопштењу Института, кандидат чија кореографија добије највише бодова добија могућност стипендије за упис на прву годину основних академских студија Института за уметничку игру, одсек кореографија.

На конкурсу могу учествовати сви заинтересовани ученици средњих школа (3. и 4. разред) као и професионалци који се баве уметничком игром.

Кореографија која се пријављује треба да буде у трајању до три минитуа у мп3 или мп4 формат.

Кандидати/кореографи могу извести сами своју кореографију или кореографију може извести неко друго лице, а број играча није ограничен.

Поред видеа, пријава треба да садржи име и презиме, датум рођења, школа коју кандидат похађа или је завршио, број телефон и емаил.

Рок за достављање предлога је 20. април, а пријаве се шаљу апликацијом wетрансфер на емаил institutzaumetnickuigru@gmail.com   .

Резултат најбоље кореографије биће објављен 4. маја.

Дан студената обележава се у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 4. априла 1936. због нарастајућег фашизма у Европи, а том приликом убијен је студент права Жарко Мариновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести