Премијера представе "Игра ума" одушевила публику на Врачару

БЕОГРАД: Интрига, кабаре, џез, мистични костими, еротика...све је стало у провокативну интерактивну представу "Игра ума" која је вечерас премијерно изведена у кући на београдској адреси Ђорђа Вајферта 5.
p
Фото: Tanjug (Nenad Dilparić)

"Игра ума" је прича о најозлоглашенијем серијском убици у историји Џеку Трбосеку у којој се публика заједно са глумцима кретала кроз собе на три нивоа кроз визуелна сведочења о агресивној и бруталној природи Џека Трбосека.

Уз пиће добродошлице и звуке џез бенда, само 15 срећних власника позивница за вечерашњу премијеру уронило је у позориште какво годинама недостаје Београду.

"Игра ума" је практично пионирски подухват групе ентузијаста који желе својим деловањем да оплемене позоришну сцену у Београду.

Узбудљива, провокативна и с пуно обрта, представа ''Игра ума'' смештена је у посебан амбијент у старој кући на Врачару, коју је група сценографа за ову прилику уредила и дизајнирала у викторијанском стилу, а све кроз причу и модеран плес.

Екипу представе предводи тим америчко-српских сценариста који чине Јордан Паркес и Јован Ристић, који су осим рада на сценарију и режирали представу.

Сценографију су радили Илија Вишњић и Магдалена Влајић, док кореографски тим чине Александар Илић, као извршни кореограф уз асистенцију словеначке кореографкиње Мојце Мајцен и вежбача Бранка Митровића.

Музику за представу је радио Дамјан Ћириловић, док је за костиме био задужен Игор Јагић.

Иза продукције и организације ове захтевне представе стоје Соња Илић и Јована Радовановић.

Соња Илић је за Танјуг рекла да идеја за представу настала пре пет година када је редитељ и сценариста Јордан Паркес из САД дошао у Београд.

Видео је у Њујорку представу "Sleep no more " и покушао да пренесе ту атмосферу у Београд. Глумци носе посебно дизајниране маске, а и свако у публици је обавезан да носи маску, казала је Илић.

Еротични и мистични амбијент оживели су интернационални глумци и плесачи из Француске, Калифорније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије - Урош Петронијевић. Ђорђе Гргур, Гала Жалипур, Џули Ле Раy, Александра Коларов, Хана Јапунџић, Јоана Кнежевић, Катарина Бућић, Катарина Орландић, Лука Миљковић, Ђорђе Галић, Марија Новаковић, Марија Станковић, Никола Павловић, Владимир Чубрило.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести