ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „МАМА” У АТЕЉЕУ 212 Родитељство као саобраћајна несрећа

Представа „Мама” британске ауторке Морган Лојд Малколм, у режији Небојше Брадића, премијерно је изведена у суботу на сцени „Петар Краљ” Атељеа 212. У овом дрском, снажном и напетом комаду, ауторка анализира појам мајчинства и питање потенцијалне неадекватности у улози за коју смо научени да треба да буде природна.
п
Фото: Танјуг

Морган Лојд Малколм је у централну сферу драме поставила несавршену и изнемоглу мајку, која услед сопствене истрошености и неразрешених трауматских догађаја из прошлости, не успева да препозна и умири потребе свог детета.

- Постоји широко распрострањена идеја да би жене требало да прихвате мајчинство и да би требало лако да се носе са новим изазовима. Желела сам да будем искрена о томе, као и о променама које мајчинство доноси и начину на који утиче на ментално здравље - изјавила је реномирана британска ауторка о комаду који је Атеље 212 поставио на сцену.

За редитеља Брадића „Мама” је интензивни ролеркостер за сваког ко је родитељ, или има родитеље, или ће постати родитељ. Он је у речи редитеља записао да мајчинство зна да буде попут саобраћајне несреће.

Тамара Драгичевић, Јелена Ступљанин и Јасмина Аврамовић одушевиле су својом игром премијерну публику у Атељеу 212, преноси Танјуг. Комад је превео Ђорђе Кривокапић, драматург је била Лора Џолић, лекторка Дијана Маројевић, сценографкиња Марија Јевтић, костимографкиња Марина Меденица, а композиторка Александра Вребалов.

И. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести