УЈВИДЕКИ СИНХАЗ „Носорог” и „Сељачка опера” са Сегединцима

У Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхазу у току су припреме за две нове представе, чије се премијере очекују у марту. Једна од њих биће представа „Носорог“, која се ради по комаду познатог румунског писца Ежена Јонеска.
Pripreme predstave Joneskovog „Nosoroga” Foto: Novosadsko pozorište/ Ujvideki sinhaz
Фото: Припреме представе Јонесковог „Носорога” Фото: Новосадско позориште/ Ујвидеки синхаз 

– За инсценацију ове изванредне драме апсурда задужен је један од најважнијих редитеља у региону Никита Миливојевић, који је са ансамблом Новосадског позоришта претходно припремао „Малу мађарску порнографију“, и даље актуелну и омиљену међу позоришном публиком - напомињу у овом театру.

У подели за „Носорога“ су се нашли глумци Арон Балаж, Бланка Диенеш, Агота Ференц, Силвиа Крижан, Арпад Месарош, Атила Немет, Роберт Ожвар и Золтан Ширмер.

Истовремено, део глумачког ансамбла Новосадског позоришта, међу њима Емина Елор, Јудит Ласло, Габор Понго и Даниел Хуста, налази се у Сегедину, где са колегама из тамошњег Националног театра припрема „Сељачку оперу“ Беле Пинтера, која је, како подсећају у Новосадском позоришту, праизведбу имала 2002, када су је Пинтер и његова компанија приказали у позоришту „Скене“ у Будимпешти. Од тада је одиграна више од сто пута у разним позориштима, у Капошвару, Печују, Сомбатељу, Таргу Мурешу, Мишколцу, Будимпешти и Темишвару. Новосадска премијера ове представе, за чију режију је задужен Атила Керестеш, десиће се након сегединске, тачније 13. марта.

Осим ових догађаја, до краја фебруара ће у великом фоајеу Новосадског позоришта бити организован добротворни базар књига, на којем ће бити сакупљане књиге за продају. Књиге се могу предати у просторијама позоришта сваког дана у недељи, или их публика може донети током трајања базара. Продаја књига планирана је између 25. и 29. фебруара, од 10 до 19 часова, по цени од 100 и 200 динара. Приход од овогодишњег сајма књига биће дониран Националној организацији за ретке болести у Србији (НОРБС).        

Н. П-ј

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести