МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

Без меса, готова очас посла, а сита и преукусна
б
Фото: Pixabay.com

Састојци:

кромпир, 1 кг

блитва, 5 веза

туна, конзерва

парадајз, 1 комад

маслиново уље, по потреби

бибер, по укусу

со, по укусу

ЗА ПРЕЛИВАЊЕ:             

јаја, 2 ком.

кисела павлака, 1 чаша

Припрема:

Опрани, неољуштени кромпир кувајте у лонцу с водом. Кад је скоро омекшао, процедите га, прохладите, ољуштите и насеците на колутове.

Очишћену, опрану блитву обарите у посољеној води. Затим је процедите и исеците, па измешајте с издробљеном туњевином. Мешавину посолите и побиберите.

У подмазани ватростални суд ређајте ред кромпира, ред мешавине с блитвом.

На последњи ред с кромпиром распоредите колутове парадајза. Прелијте павлаком умућеном с јајима.

Пеците пола сата на 180 степени.

Жена/ Суперрецепти/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести