Рецепт дана: Чоколадно вино

Колико год да се некима на први поглед чинила чудном, комбинација чоколаде и вина је потпуно магична. Вреди пробати, поготово што и нема пуно посла око припреме...
cokolada topla cokolada
Фото: pixabay.com

Састојци (за 2 порције):

- 1,5 шоље млека,

-  шоља црвеног вина,

- 1/3 шоље исецкане црне чоколаде,

За украс:

- умућен шлаг

Припрема:

1. У посуди с дугом дршком сјединити млеко и чоколаду и ставити је на шпорет на температуру средње јачине.

2. Стално мешати док се чоколада у потпуности не отопи и док се не добије густо чоколадно млеко.

3. Сипатие вино у посуду и поново загрејати напитак.

4. Сипати чоколадно вино у чаше или шоље.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести