Рецепт дана: Кифлице с виршлама

Дивног укуса, ове су кифлице боље од сваког хот дога. Најбоља ствар је чињеница да су и другог дана, ако случајно која претекне, подједнако мекане и свеже...
kiflice
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 700 г брашна,

- 100 мл топлог млека,

- 100 мл јогурта,

- 100 мл павлаке,

- 100 мл уља,

- коцка свежег квасца,

- кашичица шећера,

- 2 кашичице соли,

- 150 г ситног или измрвљеног сира,

- 125 г путера за премазивање,

- 5 виршли (преполовити сваку),

- јаје за премазивање,

- сусам за посипање

Припрема:

1. Ставити квасац да нарасте у топло млеко у који сте претходно сипали шећер и кашику брашна.

2. У посуди за мешење ставити пола количине брашна, па додати надошли квасац, со, јогурт, павлаку и уље.

3. Све промешати да се уједначи, па затим постепено додавати остатак брашна и умесити глатко тесто.

4. Покрити тесто и оставити га на топлом да нарасте.

5. У међувремену сјединити путер са сиром.

6. Нарасло тесто развући у правоугаону кору, па је премазати мешавином путера и сира.

7. Премазану кору увити у ролат и оставити га да одстоји 20 минута да мало нарасте.

8. Затим ролат развући у правоугаону кору дебљине као за кифлице. Прво сећи на три дела хоризонтално, а после укусо да се добију троуглови.

9. На шири део троугла ставити по парче виршле, па затим прво мотати крајеве троугла према парчету виршле, а онда увити кифлицу.

10. Кифлице ставити у плех обложен хартијом за печење. Оставити их десетак минута да мало нарасту, па их премазати умућеним јајетом у које се дода кашика уља. Одозго их посути сусамом.

11. Пећи их на 200 степени око пола сата, док не добију златасту боју.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести