Рецепт дана: Крем чорбица од шаргарепе и кромпира

За оне који и на великим врућинама не могу да замисле дан без кашике, ова чорба би дефинитивно требало да се нађа на недељном менију.
corba
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 4 особе):

- 350 г шаргарепе,

- 350 г кромпира,

- главица црног лука,

- 2 целера,

- 100 мл павлаке,

- литар готове супе од поврћа,

- 60 г путера,

- 40 мл уља,

- 20 г бадема,

- 1-2 гранчице свежег тимијана,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. На загрејаном уљу динстати исецкан лук до златножуте боје.

2. Додати коцкице кромпира и шаргарепе. Продинстати кратко, налити с мало супе, додати путер, па све зајено кувати на лаганој ватри.

3. Посолити, побиберити и зачинити по жељи. Кувати док поврће не омекша и по потреби додате супе.

4. Кад је поврће кувано, умутити га штапним миксером, уз  додавање супе како би се добила жељена густоћа.

5. По укусу додатно зачините, додати павлаку и пустити да кратко уври.

6. Бадеме исећи ножем на танке листиће.

7. Послужити супу посуту листићима бадема и гранчицом тимијана.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести