Састојци:
- 3 јајета,
- 70 г шећера,
- ванил шећер,
- 80 г путера,
- 90 г меда,
- прстохват каранфилића,
- прстохват мускатног орашчића,
- кашичица цимета,
- кашичица зачина за медењаке,
- мало нарендане коре од поморанџе,
- 100 мл млека,
- 260 г глатког брашна,
- прашак за пециво,
- по жељи, мармелада за пуњење (кајсија, шљива)
Припрема:
1. Измутити јаја са шећером, додати отопљени путер, мед и млеко.
2. Одвојено помешати суве састојке и затим их сјединити у глатку смесу без грудвица.
3. Калупе пунити нешто мање од пола, затим ставити по кашичицу мармеладе, па прекрити с још мало смесе.
4. Пећи око 15 минута у рерни загрејаној на 180 степени.