Рецепт дана: Колач од јабука и рогача

Укусна и здрава посластица у којој ће посебно уживати љубитељи рогача. И јабука, наравно…
kolac
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 4 јабуке,

- кашичица цимета,

- 4 јајета,

- ванилин шећер,

- 1/2 чаше шећера,

- чаша глатког брашна,

- грчки јогурт,

- 1/2 чаше уља,

- прашак за пециво,

- 100 г млевеног рогача

Припрема:

1. Рерну загрејати на 200 степени.

2. Јабуке ољуштити и крупније нарендати, па их посути циметом. 3. Одвојити жуманца од беланаца.

4. Беланца умутити у чврст снег.

5. Жуманца пенасто измиксати са шећером, затим додати остале састојке: брашно, јогурт, уље, прашак за пециво и рогач, а на крају у смесу ручно умешати снег од беланаца.

6. Смесу улити у плех у коме је папир за печење.

7. Колач је готов након пола сата печења, а када се охлади прелити га класичном глазуром од чоколаде - на пари растопите чоколаду с мало воде и додајте кашичицу уља за сјај.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести