Рецепт дана: Месна пита

У питању је крајње прилагодљив рецепт; можете да бирате који ћете тип брашна, а може и с кришкама кромпира, ако бисте јело више налик мусаки... Може да буде доручак, ручак или вечера, а послужиће и као топло предјело...
pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г мешаног млевеног меса,

- 2 главице лука,

- 4 јајета,

- 250 мл јогурта,

- 100 г брашна,

- 40 г сувог врата,

- 2 кашичице соли,

- равна кашичица соде бикарбоне, г

- кашичица бибера,

- мања веза першуна

Припрема:

1. У посуду за мешење ставити месо, ситно исецкан црни лук, јаја, јогурт и исецкан першун, па све добро измешати.

2. Додати брашно, со, соду и бибер и поново добро измешати, да се брашно и зачини свуда распореде.

3. Сипати смесу у мању четврстасту тепсију, чије је дно постављено папиром за печење и поравнати.

4. Суви врат исецкати на мање листиће, распоредити га преко смесе у тепсији, притискујући мало да се лепо залепи.

5. Пећи на 200 степени око 45 минута.

6. Оставити да се мало охлади, сећи на коцке и служити топло.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести