Рецепт дана: Сахер торта

Вероватно најпознатија чоколадна торта свих времена, позната је још и као Сахер колач и Едуард Сахер торта.
saher
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 12 јаја,

- 480 г шећера,

- 220 г брашна,

- 280 г путера,

- 280 г чоколаде,

- 60 г какаоа

Прелив:

- 250 г чоколаде,

- 125 мл воде,

- 200 г шећера,

- 30 г какаоа,

- 300 г џема од кајсије

Припрема:

1. Умутити беланца с 200 г шећера.

2. Путер умутити с 80 г шећера и додати отопљену чоколаду и брашно помешано с какаом.

3. Маси додати умућена беланца и сипати је у подмазан калуп за торту.

4. Пећи 45 минута у рерни загрејаној на 170 степени.

5. Оставити да се охлади, преполовити је и намазати џемом у средини и са спољашњих страна.

6. У шерпицу ставити шећер, воду, какао и чоколаду, пустити да се отопе и маса добро сједини, па прелити преко торте, оставити да се охлади и тек онда је потом сећи.

7. По жељи додати сезонско воће или шлаг ради декорације и богатијег укуса.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести