Рецепт дана: „Пијани“ хотдог

Овај једноставан рецепт је савршена варијанта за дане када вам се баш и не кува превише. Без много муке, уживаћете у укусу роштиља у комбинацији с пивом и сиром...
hordog
Фото: pixabay.com

Састојци (за 5 особа):

- паковање грил кобасица (500 г),

- вегетина маринада за роштиљ,

- 5 кифли,

- 1 светло пиво,

- 500 г чедар сира,

- главица зелене салате

Припрема:

1. Грил кобасице зарезати по површини и маринирати их пола сата у грил маринади.

2. На шпорету у лонац улити пола литре светлог пива и закувати га. Сир нарибати и отопити у пиву.

3. Мариниране кобасице пећи на загрејаном роштиљу с обе стране, окрећући их на свака 3 минута.

4. Кифле засећи али не до краја, па печене кобасице убацити у пециво и прелити их сосом од пива и сира.

5. Зелену салату исећи на тракице и ставити у пециво.

6. По жељи, пециво се може кратко тостирати на масноћи након печења кобасица на роштиљу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести