Рецепт дана: Штрудла с џемом

Овај неодољиво укусни слаткиш многе ће већ након првог залогаја вратити у дане безбрижног детињства...
strudla
Фото: pixabay.com

Састојци:

За тесто:

- 500 г брашна (тип 500),

- 250 мл млека,

- 100 мл уља,

- 2 јајета,

- 1/2 коцкице свежег квасца,

- 1/2 кашичице соли,

- 5 кашичица шећера

За фил:

- џем (по избору)

За премазивање:

- 1 жуманце,

- неколико капи уља

Припрема:

 1. У 250 мл млаког млека размутити квасац и додати кашику шећера, па оставити да нарасте петнаестак минута.

2. У брашно додати надошли квасац, јаја, уље, шећер и со.

3. Миксером умесити глатко тесто.

4. Сједињено тесто месити још мало на побрашњаној подлози, па га поделити на две јуфке, прекрити крпом и оставити 45 минута да нарасте.

5. Јуфке истањити што је више могуће, па читаву површину теста обилно намазати џемом.

6. Уролати и ређати у подмазан плех.

7. Ролате премазати жуманцетом у које се стави неколико капи уља.

8. Пећи око 45 минута на температури од 200 степени.

9. Готову штрудлу мало попрскати водом, прекрити и оставити да се мало охлади.

10. Посути прах шећером и послужити топло.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести