Рецепт дана: Тарт с малинама

Тарт је посластица које је инспирисана сезоном; лети се најчешће прави с јагодама, као и с малинама.
tart kolac
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 6 особа):

- 1 јаје,

- 150 г шећера,

- 200 г путера,

- кесица ванил шећера,

- мало соли,

- 1/2 прашка за пециво,

- 4 кашике хладне воде,

- 350 г глатког брашна,

- 600 г малина,

- 1 пудинг од ваниле,

- 3 кашике шећера у праху

Припрема:

1. У чинију ставити  брашно, јаје, путер исецкан на листиће, шећер, пола кесице прашка за пециво, прстохват соли, ванил шећер и воду, па замесити тесто што брже и што мање га додирујући да се не би превише грејало рукама током мешења.

2. Растањити га на величину десертног тањира, увити у провидну фолију и оставити у фрижидеру на најмање сат времена (или замесити увече, па оставити преко ноћи).

3. Тесто извадити из фрижидера, одвојити једну лоптицу коју ћете мало касније развући и вадити модлом облике.

4. Развући тесто оклагијом на пек папиру и тако га пренети у плех за тарт. Направити руб теста уз странице калупа да фил не би исцурио.

5. Тесто избоцкати виљушком, претходно укључити рерну на 180 степени, па тесто ставити на горњу решетку да би се површина теста благо запекла. Пећи неких 10 минута, па извадити из рерне и распоредити фил од малина. Пеци још двадесетак минута, док лепо  не порумени.

Фил од малина:

1. 600 г малина измешати с 3 кашике сећера у праху и кесицом пудинга од ваниле.

2. Добро измешати како би се разбиле грумуљице, па прелити преко топлог тарта.

Од преосталог теста које смо одвојили модлом вадити облике (звездице), па их поређати по филу и вратити у рерну на 180 степени да се запече неких 15-20 минута.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести