Pão de ló назив је једноставног португалског колача за који ће вам требати само неколико основних састојака. Скромна посластица у Португалу се припрема на бројне начине, а кувари га често остављају непеченим у средини – тако да вас дочека нежан фил када заграбите.
Састојци
- 1 јаје
- 3 жуманца
- 20 г шећера
- 20 г меда
- 25 г брашна
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени 10 минута пре печења. Калуп за колач обложите папиром за печење.
Умешајте јаја, жуманца, шећер и мед па умутите у густу, бледу смесу без грудвица.
Просејте брашно у смесу и нежно га умешајте.
Улијте смесу у припремљени калуп па пеците око 15 минута.
Имајте на уму да време печења зависи од рерне. Ако желите да колач буде мекан у средини, довољно је 12, 13 минута печења.