Кончита Вурст: Ја сам ХИВ позитиван

БЕЧ: Победник Песме Евровизије 2014. из Аустрије, Кончита Вурст, то јест Томас Нојвирт, саопштио је данас да је већ годинама ХИВ позитиван, а то је објавио зато што му је бивши партнер претио да ће тај податак изнети у јавност.
koncita vurst
Фото: Youtube Printscreen

"Данас је дошао дан да се ослободим великог терета за остатак свог живота: ја сам већ годинама ХИВ позитиван", написао је Вурст на свом Инстаграм профилу.

Он се одлучио на овај корак јер је један "бивши" претио да ће са овом приватном информацијом изаћи у јавност, па је одлучио сам да о болести, коју је крио, обавести обожаваоце.

„У будућности никоме не дајем за право да ми прети и на такав начин утиче на мој живот“, поручио је победник Евровизије 2014. године.

Од постављања дијагнозе, како је написао, налази се под медицинском терапијом, и тврди да је већ годинама испод границе доказивања заражености, то јест да није у стању да преноси вирус.

Вурст указује да није са овом информацијом изашао у јавност пре свега због породице, која га је подржава од првог дана када је установљен вирус и желео је да их поштеди јавне расправе о ХИВ статусу.

Такође и пријатељи, како тврди, знали су за обољење и подржавали су га.

Вурст истиче да је свакако ова информација важна само за људе са којима је имао сексуални контакт.

"Излажење у јавност са том информацијом је свакако боље него да то учини неко трећи. Надам се да ћу охрабрити људе и направити корак против стигматизације људи који су се, без да су криви, заразили ХИВ-ом“, написао је Вурст.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести