МАРИЈА ЖЕЖЕЉ: Не могу да дочекам велике ствари у будућности

Новосађанка Марија Жежељ једна је од првих и најуспешнијих Јутјуберки у Србији која је својим видео блоговима покренула потпуно нови талас међу тинејџерима, али и на друштвеним мрежама.
Marija Zezelj/Promo
Фото: Промо

Са само 15 година почела је да снима за Јутјуб и на тај начин покушала да се избори са стидљивошћу, а слава је, како је и сама рекла, дошла успут. Ипак, не чини се да је дошла тек тако, преко ноћи. Иако је многима инфлуенсерски посао несхватљив, Марија је уложила целу себе у посао који обожава, и одрекла се многих ствари које је пропустила због обавеза које је имала. Постала је најбоља онлајн пријатељица и саветник њеним вршњакињама и изградила посебан однос са својим пратиоцима. Њено име је синоним за нове генерације, које се не боје да остваре своје снове.

 На Инстаграму је прати више од 653.000 пратилаца, а на Јутјубу њене савете о лепоти, животу и искуства која дели са различитих путовања свакодневно гледа око 405.000 људи. Осим што снима лајф стајл влогове, Марија Жежељ је постала и певачица будући да је на позив дискографске куће Universal Music Serbia снимила три песме на енглеском језику, које су одраз њене младости. Захваљујући утицају који има на своје пратиоце остварила је бројне сарадње са различитим компанијама.

Њену харизму препознали су и инострани медији с обзиром на то да се прошле године нашла на листи 100 најлепших жена света коју је објавио „The Independent Critics“.

На почетку интервјуа за „Дневников“ ТВ магазин упитали смо Марију да ли је због тога што је међу првима у Србији започела каријеру Јутјуберке понекад била мета осуда и подсмеха међу вршњацима.

– Отворила сам канал 2014. године и ајде да кажемо да сам била међу првима у својој генерацији која је отворила свој Јутјуб канал и почела да снима на нашем тржишту. Било је неколико старијих колега који су радили видео клипове на сличну тематику. Ипак, некако сам увек била у страху од тога како ће моје друштво да реагује и сакривала сам оно што радим. Једног дана су наравно сазнали и тада су почела нека задиркивања и били су ми упућени разноразни непријатни коментари. Желела сам да одустанем, али уз подршку најближих пријатеља и породице некако сам се одржала и наставила даље. Драго ми је и дан данас да сам успела да пребродим тај тренутак. Kад год имам неки циљ увек имам борбени став и идем до краја што много значи јер на тај начин пређем све препреке у животу.

Шта сте све због „убрзаног курса одрастања” због популарности изгубили, а шта добили? 

– Kад бисте питали моју генерацију вероватно би вам рекли да сам много тога изгубила, али ја се не бих сложила са тиме. Мислим да ми је тај „убрзани курс одрастања” доста донео и омогућио ми да будем доста испред својих година. Сматрам да се у исто време може бити и дисциплинован и уживати. Јесам пропустила многе екскурзије због такмичења за лица године, разних путовања, нисам ишла на сваки рођендан или журку сваког викенда као моји пријатељи, али сам дефинитивно уживала у многим лепим тренуцима о којима сам као млађа маштала. Међу њима су путовања, многи велики пројекти и све то што је долазило током прошлих година. Драго ми је да сам успела да останем на правом путу, а у исто време и да проживим доста тога као и моји вршњаци.

Написали сте књигу како бисте помогли девојчицама да лакше закораче у свет одраслих. Kо је вама највише помогао током пубертета да пређете све „препреке”?

– Моја мама је одувек била моја највећа подршка и много тога сам научила од ње, али кроз детињство се нисам баш добро уклапала у популарне групе друштва јер нисам желела да пратим трендове. Нисам желела да формирам своје мишљење на основу других, већ сам била своја, држала сам до себе и имала свој став. Дефинитивно је много теже уклопити се у друштво и околину када сте другачији, али сматрам да ће увек постојати неколико људи и пријатеља који ће делити иста интересовања и са којима ћете се лепо слагати.

Пропустила сам многе екскурзије због такмичења за лица године и разних путовања, нисам ишла на сваки рођендан, журку, али сам дефинитивно уживала у многим лепим тренуцима о којима многи моји вршњаци сањају. Међу њима су путовања, многи велики пројекти и све то што је долазило током прошлих година. Драго ми је да сам успела да останем на правом путу, а у исто време и да проживим доста тога као и моји вршњаци.
Фото: Kosta Djurakovic

Прошле године сте рекли да је певачка каријера била круна дечјих маштања. Kолико су се сада, када сте нешто зрелији, ваше амбиције и циљеви променили?

– Музика ће увек имати неко посебно место у мом срцу и, ако не певам, онда слушам музику 24 сата. Музика ми помаже да пребродим многе тешке тренутке. Када сам усамљена музика ми поправља расположење и дефинитивно желим успешну музичку каријеру, само што још увек не знам у ком периоду живота ће то да се догоди јер имам доста снова које желим да остварим и сматрам да имам времена за сваки у животу. Е сад, који ће бити распоред још увек не знам тачно. Желим да се то деси спонтано, јер музика је дефинитивно нешто чему желим да се посветим максимално.

Многи наши певачи и певачице се плаше да сниме песму на енглеском језику, а ви сте то урадили три пута. Јесте ли се прибојавали како ће се ваше песме допасти иностраној публици?

– Kада се посветим нечему имам одређену визију, идем ка томе да успе.  Баш зато што неки мисле да је нешто неоствариво и немогуће, сами себи сруше снове. Наравно да сам имала одређену трему и нисам знала како ће публика реаговати, али сам исто тако сматрала да Universal Music Serbia и ја имамо одличан производ који парира светском квалитету и да ћу у једном тренутку бити примећена. И, наравно, ништа не долази преко ноћи. Потребна је велика дисциплина, труд и рад.

Да ли са својим тимом припремате нове песме и шта од вас публика може у будућности да очекује?

– Увек се ради на нечему новом и само је питање када ћемо имати добитну комбинацију коју ћемо изнети у јавност. За сада не могу ништа конкретно да кажем, али свакако можете очекивати велике ствари од мене у будућности.

Чему се највише веселите током новогодишњих празника?

– Највише се радујем породици и пријатељима, тој кућној атмосфери. Волим свој родни град јер ми пружа одређени мир и, после дугих путовања, оно што ми је највише неопходно је рестарт за тело и душу. То је баш оно што ми пружају породица, пријатељи и мој родни град Нови Сад.

Kаква је за вас била 2018. година? Шта је најлепше што вам се догодило, а шта бисте волели да заборавите? 

– Свака година ми донесе нова искуства и научи ме нечему новом. Тако је било и са 2018. годином. Не желим да издвајам добра и лоша искуства, јер мислим да ме је свако ново искутво научило нечему што ће ми помоћи на животном путу.

Шта ћете 31. децембра у поноћ пожелети себи за 2019. годину?

– Пожелећу себи за 2019. годину да будем довољно јака и спремна за све нове велике тренутке и ствари које ме очекују наредне године

Владимир Бијелић

 

Фото: Игор Чворо/Марија Жежељ

Гради каријеру модела

Најавили сте и почетак ваше интернационалне каријере модела, а прва станица вам је била Њујорк. Kако сте за сада задовољни оним што сте тамо постигли?

– Почетак моје каријере као модела у Њујорку је нешто о чему сам пре могла само да сањам и када шетам улицама тог невероватног града осећам се као да сам у сну. Увек се подсетим колико сам захвална да имам тако добар тим у Србији, моју mother агенцију Model Scouting Office и агенцију у Њујорку Women Management са којим имам диван однос и сваки пут једва чекам да их видим. Поносна сам на себе што сам се толико брзо снашла у тако великом граду, остварила нова познанства, пословне контакте и не могу да дочекам велике ствари које ће се догодити у будућности.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести