Отац Меган Маркл сведочи против ћерке у спору с Мејлом?

ЛОНДОН: "Мејл он сандеј" позваће оца британске војвоткње од Сасекса Меган, Томаса Маркла, да сведочи у судском процесу по њеној тужби против тог листа због објављивања делова писма које му је упутила, наводи се у судским списима.
megan markl, tanjug ap
Фото: Megan Markl, foto: Tanjug (AP Photo/ Dominic Lipinski, Pool)

Дејли мејл је данас известио да је Томас Маркл спреман да сведочи против ћерке.

Меган је у октобру поршле године тужила таблоид, а њени адвокати су објављивање делова писма окарактерисали као "део кампање те медијске групе да објављује лажне и намерно понижавајуће чланке о њој, као и о њеном супругу, принцу Харију", преноси Ројтерс.

У то време, принц Хари је у саопштењу оценио да је извештавање о његовој супрузи у британским медијима "насилничко", поредећи га са узнемиравањем које је трпела његова мајка, принцеза Дајана, пре погибије у саобраћајној несрећи у Паризу 1997. године.

Војвода и војвоткиња од Сасекса тврде да је Мејл он сандеј објављивао чланке на основу приватног и поверљивог писма њеном оцу, кршећи њена људска и ауторска права, што је таблоид негирао, наводећи да њена позиција као члана краљевске пордице оправдава објављивање приче.

У јавности постоји велико интересовање за краљевску породицу и активности и стандарде понашања њених чланова, написали су адвокати листа у судском поднеску поднетом Високом суду ове недеље.

Они су додали да се то не односи само на њихово понашање у јавности, већ и на њихове личне и породичне односе, "јер су они саставни део прикладног функционисања монархије".

Британска краљица Елизабета Друга саопштила је пре два дана, након "кризног састанка" краљевске породице, да се сагласила са жељом принца Харија и Меган да воде независнији живот и да договорен прелазни период током којег ће војвода и војвоткиња од Сасекса проводити време у Канади и Великој Британији.

Хари и Меган су пре недељу дана изненадили остатак краљевске породице, објавивши да желе "нови радни модел" који ће им омогућити да проведу више времена у Северној Америци и да буду финансијски независни.

Они су се одрекли својих прихода од новца пореских обвезника, за који кажу да је пет одсто њихових средстава, док чак 95 одсто њиховог годишњег прихода долази од приватног имања принца од Велса - Чарлса.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести