Принцеза од Монака суспендовала јавне обавезе због здравља

ПАРИЗ: Принцеза Шарлин од Монака одмараће се неколико недеља и избегаваће јавне дужности, укључујући прославу националног дана кнежевине, како би се опоравила због лошег здравственог стања, саопштила је данас краљевска палата у Монаку.
sarlin
Фото: Youtube Printscreen

Из палате поручују да ће се Шарлин, бивша олимпијка, опорављати на тајној локацији и да ће наставити са јавним дужностима тек када јој здравље то дозволи, преноси агенција Ројтерс.

“Период мира и одмора је неопходан да би се обезбедио најбољи опоравак за здравље принцезе Шарлин“, саопстила је палата.

"Будући да се током протеклих неколико месеци борила са лошим здравственим стањем, принцеза се тренутно опоравља и наставиће да на томе ради наредних недеља", додаје се у саопштењу.

Шарлин, која се удала за владара Монака принца Алберта 2011. године на раскошној церемонији, вратила се у Монако раније овог месеца након што је већи део године провела у својој домовини Јужноафричкој Републици.

Њен боравак у Јужноафричкој Републици изазвао је спекулације о потенцијалном раздору унутар краљевског пара, што је тврдња коју је породица демантовала.

Палата је саопштила да је принцези потребно време да се опорави од “стања дубоког општег умора“.

Национални празник Монака је 19. новембра, иако су догађаји поводом прославе почели три дана раније.

Принцеза је у септембру примљена у болницу у Јужноафричкој Републици ради лечења од инфекције уха, носа и грла.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести