„НИКО О ОВОМЕ ЈОШ НИЈЕ ПЕВАО, А ПОГОТОВО НЕ МУШКАРАЦ СА НАШИХ ПРОСТОРА” Filarri креће у поход на Евровизију, па открива: „Надам се да ће људи разумети поруку”

„Ко је та жена?” пита се млади и талентовани извођач и ТикТокер Филип Маринков, познатији као Filarri у новој песми, којом ће покушати да се домогне победе на предстојећој „Песми за Евровизију”.
1
Фото: Goran Popovski i RTS / Montaža

Песма ће светлост дана угледати 25. јануара, када ће и нумере осталих такмичара бити званично представљене на Јутјубу. У разговору за „Дневник” Filarri открива све детаље о свом учешћу на овом такмичењу.

На почетку нам признаје да је и сам веома узбуђен пред премијеру свих песама, једнако као и публика.

– Веома ме занима какве су песме, а онда и какви ће бити наступи. Баш је занимљива конкуренција ове године – каже Filarri и додаје да је он са својим тимом ове године наменски правио нумеру баш за „Песму за Евровизију”. – То није био случај прошле године, што до сада нисам јавно говорио, мало сам крио (смех). Претварао сам се да је то све тако требало да буде (смех) јер је прошлогодишња песма „После мене” била у „фиоци” и она је снимљена тако да буде радијски хит. Због тога није толико динамична, драматична, колико бих ја то волео да буде баш за овај фестивал. Ове године се то променило. Задовољан сам како је то овога пута испало и могу да кажем да ћу ове године људима дати свој евровизијски печат и потенцијал.

Фото: Goran Popovski

Музику за његову песму радио је Никола Кирћански Кеи, док је текст написао Андријано Кадровић Ајзи. Песма је, како каже овај млади извођач, много динамичнија од оне са којом се прошле године такмичио, а и текст је много озбиљнији.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FILARRI (@filarrimusic)

Покушали смо од њега да сазнамо „ко је та жена”, али Filarri до краја остаје мистичан.

– То вам сигурно не могу открити (смех). Док не чујете целу песму мораћете још мало да размишљате само о наслову (смех). Песма уопште није ограничена на било који део популације, али је, опет можете да претпоставите, мало можда, не експлицитна, али сигурно јесте испред времена. Нико о овоме још није певао, а поготово не неки мушкарац на нашим просторима – открива ексклузивно за „Дневник” Filarri.

Могу да кажем да текст песме којом идем на „Песму за Евровизију” има веома озбиљну тематику и поручује доста тога. Пре свега, може се сагледати са психолошке стране и доста људи ће се у том тексту пронаћи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

На наше питање да ли текст песме може да се повеже и са њим лично објашњава нам да јесте рађен баш за њега.

– Када смо се састајали и планирали како ће звучати та песма, текстописцу и композитору сам дао потпуну слободу да одраде нешто посебно. Они су стварно уметници, не баве се толико комерцијалном музиком, иако су радили неке од највећих хитова, попут оних које су отпевале Едита, Сара Јо и други. Дао сам им одрешене руке и потпуну слободу јер се колико-толико познајемо и стварно им верујуем. Желео сам да направе песму без било каквих ограничења, као што ја и волим и што мислим да један овакав фестивал заслужује и што што стварно пробија границе – наглашава певач и додаје да се нада да ће људи успети да персонализовано схвате поруку песме и преточе и пресликају је на оно што се њима дешава у животу.

Како каже, на прво слушање песма „Ко је та жена” изазваће доста реакција, чему се већ сада нада, а осим саме песме, сигуран је и да се до сада на националном избору за представника Србије на Евровизији још увек није припремао наступ какав ће он са својим тимом извести на великој сцени РТС-овог студија.

Имајући у виду да је богатији за прошлогодишње „евровизијско” искуство, али и да је неколико нових песама и више медијских наступа иза њега, Filarri на „Песму за Евровизију”, која ће бити одржана од 27. фебруара до 2. марта, долази сигурнији и спремнији.

– Дефинитивно је сада лакше у смислу припреме и организације, све знате унапред како ће изгледати и отприлике како ће се одвијати. Наравно, не можете бити сигурни сто посто, јер се сваке године ствари мењају. Ипак, када је у питању притисак да се надмаши прошлогодишњи утисак, теже је. Може се рећи да када сте повратник на овај фестивал то има и лоших и добрих страна – искрен је млади извођач.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FILARRI (@filarrimusic)

 

Како нам даље прича, такмичарски је тип и у себи има спортски и борбени дух, па не воли да се пријављује на фестивале на којима сматра да не може да победи. С тога, на „Песму за Евровизију” стиже добро расположен, али спреман за такмичење са конкуренцијом.

 

– Увек имам то у себи, али се трудим да не размишљам о победи. Знате да, када је жеља превелика и када се превише надате нечему, ако се то случајно не деси онда следи велико разочарење са којим се ја, морам признати, јако тешко носим и после изборим. Нисам научио да губим (смех). Био бих веома срећан када бих победио. Потрудио бих се да нашу земљу учиним поносном и дефинитивно бих се потрудио да покажемо да и код нас и те како има другачијих ствари – признаје Filarri.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести