Нина Јанковић Дичић, глумица: У исто време сам и јака и рањива   

Серија „Мама и тата се играју рата“ коју гледамо на Првом програму Радио-телевизије Србије суботом и недељом од 20 часова, донела је на мале екрану причу о јунацима филма „Реална прича“, чији је аутор Гордан Кичић.
r
Фото: Ивана Савић  

Првих пет епизода приказале су проширену радњу тог филмског хита, а нових пет доноси наставак приче о савременој породици која се суочава са великим изазовима, али девет месеци након догађаја који су претходили „Реалној причи“. У животе породице улазе нови ликови који доносе сасвим нове драмско-комичне заплете. У улози Јадранке, архитекте која одговорност њиховог заједичког живота носи на својим леђима, нашла се популарна глумица Нина Јанковић Дичић. Она је у разговору за Дневников ТВ магазин открила да ће публика до краја серије „Мама и тата се играју рата“ видети све психичке и љубавне ломове њеног лика. 

– Мислим да ће публика Јадранку или волети или осуђивати. Све зависи на чију страну одлуче да оду - да ли на Вељкову или Јадранкину. Ово је свакако једна дивна комедија и моја је препорука свима да је гледају. Мислим да се ти свакодневни проблеми, на које наилазе наши ликови, дешавају свима и зато ће и публика можда лакше и лепше да се насмеје и да препозна неки делић свог живота у неком од ликова. Самим тим ће више да уживају гледајући серију – рекла је Нина Јанковић Дичић и додала да нам је фалило више оваквих реалних прича о обичном човеку, због чега јој је, како је истакла, драго што је била део екипе серије и замисли Гордана Кичића.

– Баш у томе што сви ликови причају своју причу је у ствари њихов највећи проблем - то што не чују једни друге, што мислим да је и иначе проблем сада код парова. Свако слуша само себе, постали смо себични и много више ослоњени на комуникацију путем телефона, него очи у очи – објаснила је глумица за наш лист.

Како је нагласила, и она је, као и њен лик у серији, у исто време и јака, али и рањива, те додала да то углавном зависи од ситуације у којој се налази и од проблема на који наилази.

– Нисам била у тим ситуацијама у којима се нашла Јадранка да бих знала како бих се ја понашала, али она је свакако снажна жена, с обзиром на то да све проблеме носи на својим леђима, док у једном тренутку не пресече и затражи развод од Вељка – истакла је Нина, додајући да сматра да у томе и лежи највећа Јадранкина снага, будући да је, како је нагласила, данас тешко трпети проблеме. – Људи су данас ретко траже развод. За то је стварно потребна снага, јер се тешко доноси таква одлука. Не мислим само на развод, него и на раскид. За те неке велике промене и животне одлуке је људима много теже да пресеку.

Будући да због ванредног стања није радила неколико месеци глумица нам је рекла да је претходних месеци била јака.

– Некако сам у глави пресекла да је ова година таква и да није само код нас тако. Лакше ми је кад знам да је тако у целом свету ситуација. Радим колико могу док се ради, а кад се не ради онда не радим. Није ми толико тешко пало ни када смо били затворени. Посветила сам се свом сину и породици, тако да не желим уопште ни да помислим да паднем у неку депресију или да ме нешто скрене са пута – истакла је Нина Јанковић Дичић.   

Како је рекла, и раније се дешавало да глумци играју пред полупразним салама, али, ипак сматра да је сада због тога што људи знају да сале због прописаних епидемиолошких мера примају одређени број посетилаца, више желе да иду у позориште, јер им је, како је истакла, оно постало „забрањено воће“.   

Фото: Ивана Савић  

– Није баш пријатно играти у овим новим условима, али мислим да је можда горе и публици јер не могу да се насмеју у моментима када се иначе смеју, да ли због маске или због срамоте што се осећају као да су сами у позоришту. Мислим да је само то проблем, да људи буду опуштени у позоришту – закључила је наша саговорница.

Нина је, иначе, велику популарност у јавности стекла већ првом телевизијском и филмском улогом Валерије у филму „ Монтевидео, Бог те видео“, чији се наставак „Монтевидео, видимо се“ тренутно кроз серију репризира на Првом програму Радио-телевизије Србије. За ту улогу је добила и награду „MTV Movie Award“ за најбољу глумицу.

Играла је и у серијама „Цват липе на Балкану“, „Јагодићи“, „Будва на пјену од мора“, „Вере и завере“ и „Убице мог оца“, али и филмовима „Бићемо прваци света“, „Дневник машиновође“ и „Војна академија 5“. Недавно је снимала серију „Калкански кругови“ у режији Милана Караџића, у којој ћемо је гледати следеће године. Објаснила нам је да у тој серији игра архитекту Светлану и нагласила да је у том пројекту највише одушевљена глумом Жарка Лаушевића, који уз њу, такође игра у серији. Ускоро ће снимати и пету сезону серије „Убице мог оца“, па нам је открила да и њу занима шта ће се све у наставку популарне серије дешавати с њеним ликом.

Поједине серије у погрешним терминима

Како нам је Нина Јанковић Дичић рекла, драго јој је што се снима све више серија у Србији, али, ипак, није сигурна да ли публика стиже све да погледа. Упитали смо је које серије је она последње одгледала и које су јој се допале.

– Посебан утисак на мене је оставила серија „Сенке над Балканом“. То је стварно све на месту, ништа не бих мењала. „Јужни ветар“ ми се свиђа, мислим да је ту мој кум Миодраг Радоњић направио феноменалну улогу и драго ми је што је коначно показао људима какав је он глумац и колико може, а може још – рекла нам је глумица. – И „Тајкун“ ми се свидео. Мислим да се одређене серије, попут „Мочваре“ и „Јужног ветра“, можда емитују у погрешном термину. Мени је син још увек будан у 20 часова када се оне емитују и дешавало се да прођем поред телевизора и видим неколико екплицитнијих сцена. Немам проблем то да гледам, мени се свиђа, гледам редовно и уживам у њима, али ми није прикладан термин за емитовање суботом и недељом у 20 часова.

Владимир Бијелић

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести