Папагаји најбољи за почетнике

Птице су дивни кућни љубимци, не траже превише пажње, а увесељавају своје власнике песмом, па некад и речима, кад су поједине врсте у питању.
papagaj
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

Уколико живите у стану и водите рачуна о својим комшијама, а желите да набавите папагаја за љубимца, одаберите тише врсте, а ми вам препоручујемо три супер птице, које су притом тихе.

Морате имати у виду чињеницу да величина птице, не значи и мању бригу, јер и ари као и тигрици потребна је пођеднака пажња.

Најбољи папагаји за почетнике су тигрице, мале и тихе птице које се добро прилагођавају мањим и топлијим просторима. Најбољи избор кавеза за ову врсту је издужени, односно дугуљасти кавез, у ком птице могу скакутати са гране на грану и летети. Тигрице воле друштво, па уколико сте се одлучили за ову врсту, набавите их у пару.

Уколико желите мало већу птицу од тигрице, а имате места и за већи кавез, нека ваш избор буде нимфа. Оне нису нимало бучне уколико их не научите да буду, а њихово оглашавање неће ометати комшилук, само ће бити вама забавно. Нимфе је лако научити да звижде различите мелодије, а оне интелигентније често и опонашају звукове које чују ударањем кљуна о кавез. Ова врста важи за веома популарну, јер се прилагођава већини смештаја, али се добро слаже и са другим птицама.

Канаринац је идеална врста за живот у стамбеној згради. Вокалнији су од многих врста, али имају тих глас, те су готово неприметни за оне који их не желе чути. Канаринци, иако мали, умеју да направе велики неред, па на то будите спремни. Семе и поврће често избацују изван кавеза, а не воли да се мазе ни носе, за разлику од тигрица и нимфи које ако их одмалена научите да се мазе, тешко да ћете бити мирни код куће

М. Сћ.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести