С Тамаром у акцији поново од 5. октобра на РТС 1

НОВИ САД: Тамара Грујић, ауторка ТВ серијала и хуманитарног пројекта „С Тамаром у акцији“ ће ове јесени заједно с гледаоцима пратити емитовање првих епизода осме сезоне серијала на РТС 1, јер је све планиране акције спровела и снимила током лета.
s tamarom u akciji
Фото: Mirko Tabašević, Triangl

Разлог за овај начин рада био је најлепши могући - Тамарина трудноћа.

Ћеркицу Ленку родила је на дан када јој се на РТС-у од марта 2016. емитује емисија - у петак! Тог 6. септембра, у ексклузивном интервјуу за сајт РТС, ауторка се захвалила свима који су упућивали честитке: „Захваљујем свима на порукама и честиткама. Људи су реаговали веома емотивно и разнежено на моје „стање” и док су ме виђали на снимањима током пролећа и лета. Свима је било драго да сам у другом стању, а ја сам се осећала добро и нисам имала већих проблема. Имала сам среће и трудноћу сам подносила одлично. Са екипом сам провела 26 недеља на терену, снимајући акције, односно, епизоде за две наредне ТВ сезоне”, рекла је тада Тамара.

У претходној, седмој сезони, Тамара и њен тим снимали су акције на територији централне Србије и Шумадије. Пошто сваком делу Србије посвећују по две сезоне што је од 24 до 26 акција годишње, и ова осам сезона, коју гледамо током јесени 2019. односи се на исту територију.

Од почетка 2016. године, снимали смо по две сезоне пролећну и јесењу - обишли смо север Косова, југ, исток, запад и централну Србију са Шумадијом. Укључујући епизоде сезоне коју ћете тек гледати, до сада смо спровели и снимили 104 акције и то: 98 посвећених унапређењу породичних домова и 6 специјалних епизода које су биле посвећене обнови хемато-онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу (уз акцију за набавку теретног лифта у истој клиници), затим изградњи две стамбене јединице за оболеле од церебралне и дечије парализе у Ужицу (у оквиру програма „Живети уз туђу негу и помоћ") а помогли смо да поново заживе и три основне школе, које смо снимали ове године. Акцију у ОШ у Гружи пратили сте овог пролећа, у оквиру седме сезоне, а реновирање две сеоске основне школе - у околини Пирота и Врања ћете видети током ове јесени, петком од девет увече на РТС1, рекла је Тамара Грујић која после сезоне увек прави епизоду у којој обилази све породице и одлази да виде како живе. Виде их после три, четири месеца, а суштински остају у контакту са њима цео живот.


Ускоро у Војводини

Екипа емисије „С Тамаром у акцији” почиње полако да прикупља пријаве за Војводину и да планира да акције у Војводини ради током 2020. године, у оквиру девете и десете ТВ сезоне овог хуманитарног пројекта. За успешно пријављивање породице којој бисте желели да се помогне потребно је да се следећи подаци пошаљу на info@triangl.rs или у инбокс званичне ФБ странице емисије:

1. Кратак текстуални опис породице

2. Слика породице

3. Слика куће (стана), споља и изнутра

4. Контакт телефон


У материјалном смислу увек смо затицали оно што смо остављали, али оно што је живот јесу смртни случајеви, као и лепе ствари, неко се уда, ожени, добије дете, оде да студира. Када их дуго тражиш онда си сигуран у ту породицу, да неће да злоупотреби наше поверење, да неће да раскући и распрода, него ће само да надогради оно што су добили, каже Тамара.

Нове епизоде „С Тамаром у акцији“, ТВ серијала и хуманитарног пројекта који слави солидарност и поправља домове, али и животе грађана Србије пратићем од 5. октобра, сваког петка, на првом програму Радио-телевизије Србије од 21 час. Осму ТВ сезону ауторка Тамара Грујић отвара потресном породичном причом о животу Срђана Тамбурића (56), самохраног оца четворо деце. Пододица Срђана Тамбурића је на самом крају села Златари 2, у близини језера Ћелије, код Бруса. У војсци је био кувар, одлично се се сналази у кућним пословима и све те склоности су му биле драгоцене за самостално одгајање деце. Кад год је социјална служба посећивала ову породицу, затицала је топло кувано јело и уверила се да је то породични дом у коме се о деци брине. Срђан није запослен јер због бриге о деци и домаћинству, није имао много времена на располагању да би могао да ради и ван куће. Нажалост, ћеркици Сандри (4) дијагностикован је почетни стадијум церебралне парализе. Због ове чињенице, морао је као родитељ, да брзо да донесе тешку одлуку. Био је свестан да због трошкова лечења неће бити у могућности да ћерки пружи све што може бити потребно за опоравак. У намери да му сва деца буду добро и здрава, Срђан је позвао социјалну службу да му помогне и да двоје најмлађе деце одрастају у хранитељској породици. Тамарина екипа је уз помоћ локалне самоуправе у Златарима и Брусу обавила све потребне припреме у неустрашиво се упустила у изазов да остваре још један захтеван грађевински подухват на уређењу породичне куће Срђана Тамбурића. Урађена је канализација, уведена вода, постављене фасада и кров, уреађен нови приступ кући а реорганизован је и простор унутар куће.

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести