ДА ЛИ ЗНАТЕ КОЈЕ ПОВРШИНЕ У АВИОНУ СУ ПРАВО ЛЕГЛО БАКТЕРИЈА Неке је тешко избећи

Од свих превозних средстава, авиони изгледају најуредније, међутим и овде многа места могу бити извори бактерија.
avion let
Фото: pixabay.com

Неке од ових површина тешко је избећи па је пожељно да обратите пажњу.

Једна путничка компанија поделила је осам најпрљавијих места у авионима. Ради се о неким уобичајеним местима у авиону као што су столови за послуживање, ручке или тоалет.

Једна од најпрљавијих површина нажалост је она коју ћете вероватно дотаћи током лета, а то су столчићи за послуживање. Ове површине имају различите намене током летова, од конзумирања хране до простора за одлагање личних ствари и електронских уређаја.

Тоалети су такође на листи најпрљавијих делова авиона. То је зато што је реч о малом простору који користи велики број путника. Брава на вратима, славина и поклопац од wc шоље највеће су легло бактерија.

Џепови на леђима седишта су једно од оних места где остављате предмете као што су књиге и уређаји, али често на крају постану простор за искоришћене марамице и омоте од хране.

Једна од површина коју бисте такође требали да избегавате су завесе за прозоре. Многи путници током лета прилагођавају завесе за прозоре, али они обично нису у фокусу током чишћења.

Када авиокомпаније не дају јастуке и покриваче у затвореној амбалажи, постоји ризик да су их користили претходни путници, а да нису правилно очишћени. То може довести до ширења ћелија коже, уља и потенцијално заразних агенаса.

Подручје наслона седишта укључују столиће и џепове. Висок ниво активности у тим подручјима, у комбинацији с недовољним чишћењем између летова, значи да могу садржавати широк распон бактерија.

Седишта и појасеви су подручја која свакодневно користе различити путници, а можда неће добити ниво чишћења који је потребан уклањање клица између летова, што их чини потенцијалним местима за пренос болести.

Вентилацијски отвори и ручке изнад главе су делови авиона које често додирују путници, који желе да прилагоде доток ваздуха или приступе својим стварима. Обично се те површине често занемарују током процеса одржавања.

Б92/Дневник

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести