НОВИ ТРЕНД НА ТИКТОКУ УГРОЖАВА СИГУРНОСТ ПУТНИКА У АВИОНУ Због удобности много ризикују (ВИДЕО)

Нови ТикТок тренд наводи путнике да буду креативни приликом смештања у авион, како би им током лета било што удобније. Међутим, стручњаци упозоравају да овај начин функционисања у авиону може бити изузетно опасан.
avion let
Фото: pixabay.com

На друштвеним мрежама су се појавили снимци на којима се види како путници у авиону користе појас како би држали ноге на седишту. Уместо да завежу појас око струка, путници омотају каиш око потколеница и чланака и закаче га на предвиђено место како би спречили да им стопала склизну на доле.

"Ономе ко је рекао да ставим каиш у авиону око чланака. Дугујем ти свој живот", наведено је уз један од снимака на ову тему.

Снимци тренутно имају више милиона прегледа уз различите реакције у коментарима. Док неки сматрају трик фантастичним, други су истакнули да је упитно колико је заправо сигуран.

Туристичка блогерка Тејлор Фач из Мајамија рекла је да је испробала овај тренд на лету у Европи.

"Видела сам снимак на ТикТоку где су саветовали да ставимо појас на чланке и после тог снимка више ништа неће бити исто", написала је.

.Убрзо су се огласиле стјуардесе и други стручњаци упозоравајући на сигурност. Стјуардеса Шенон Блевинс је коментарисала:

"Стјуардеса овде. Молим вас, немојте то радити. Знам да је удобно, али ако наиђемо на неочекивану турбуленцију нисте заштићени. То се дешава чешће него што мислите!".

Друга корисница, која је такође тврдила да је стјуардеса, упозорила је: "Ово вас неће заштитити у случају изненадне турбуленције. Молимо вас да вам појас буде закопчан како треба".

Мајкл Веленс, стручњак за путовања и извршни директор "Greenback Expat Tax Service" у Детроиту, упозорио је у изјави за Fox News Digital да овај тренд летења "можда није најсигурнија опција".

"Увек тражимо начине да наше летове учинимо угоднијим искуством. Са мањим седиштима, дужим летовима и неким кључним садржајима, није изненађење да смо ускочили у било који тренд који ће наше путовање учинити још мало угоднијим", навео је.

@madsingoldsbyy

 
♬ Murder On The DanceFloor - speduqaudio

Стручњак за путовања је такође нагласио да овај тренд треба узети са резервом:

"Док би вам везивање појаса око глежњева могло пружити краткорочну удобност, то је заправо невероватно опасна ствар. У случају изненадне турбуленције, требало би да вам је сигурносни појас причвршћен око струка".

Везање сигурносног појаса око чланака могло би вас довести у "ситуацију опасну по живот", упозорио је Веленс, јер "одвојите више времена да прво откопчате, а затим поново закопчате појас".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести