Фејсбук пооштрава правила лајв преноса за кориснике

САН ФРАНЦИСКО: Фејсбук пооштрава правила лајв преноса за своје кориснике уочи састанка светских лидера у циљу сузбијања онлајн насиља након масакра у Крајстчерчу.
fejsbuk
Фото: pixabay.com

Фејсбук је саопштио да уводи нову политику за коришћење услуге Фејсбук Лајв, привремено ограничавајући приступ особама које су се суочиле с дисциплинским поступцима за кршење најозбиљнијих правила компаније на било ком месту на сајту.

Корисницима који први пут буду суспендовани биће онемогућено да користе Лајв на одређени временски период, наводи компанија. Такође се повећава низ прекршаја који ће квалификовати кориснике за суспензију, јавља Ројтерс.

Фејсбук није навео за која кривична дела је могуће добити суспензију или колико дуго ће она трајати, али портпаролка компаније је рекла да, према новим правилима, нападачу који је усмртио 51 особу у пуцњави у две џамије у Крајстчерчу не би било могуће да користити Лајв са свој Фејсбук налога.

Најава је стигла уочи копредседавања премијерке Новог Зеланда Џесинде Ардерн састанком с француским председником Емануелом Макроном у Паризу, у среду, који за циљ има да светски лидери и шефови технолошких компанија потпишу "Крајстчерч позив", који ће их обавезати на елиминисање насилних екстремистичких садржаја на интернету.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести