Најпродаванија компјутерска игра икада је Minecraft

Изузетно популарна игра Minecraft, која се фокусира на градњу и истраживање у практично неограниченом генерисаном свету већ неколико година важи за културолошки феномен.
d
Фото: Youtube Printscreen

То је првенствено остварено због отвореног мода играња и одличне подршке коју Мицрософт пружа за ову игру.

Верзије Minecraft-а постоје за различите платформе и уређаје, као што су PC, Xbox One и Nintendo Switch и све оне дозвољавају корисницима да играју заједно.

Недавно је ова игра напунила 10 година и том приликом је Microsoft објавио да је током тог периода продао више од 176 милиона лиценци, што је чини најпродаванијом игром икада.

До сада је прво место држао Тетрис, али се ове две игре не могу директно поредити јер је Тетрис објављен у небројено много варијанти. Основна варијанта Тетриса (када се уклоне информације о клоновима и разним другим варијацијама) продата је у 70 милиона примерака.

На то је ЕА објавио да је мобилна верзија продата у додатних 100 милиона примерака, при чему се од 2010. године прешло са директне продаје игре на бесплатан download и плаћање за микротрансакције унутар игре). Углавном, ако се ове две вредности саберу, испада да је Тетрис до сада продат у 170 милиона примерака, што је за шест милиона мање од Minecraft-а.

Можда је боље поређење са Grand Theft Auto V игром, која је до сада продата у 110 милиона примерака. Како год да се узме, Minecraft је на првом месту по продаји свих времена, што је, морате признати, изванредан успех.

(PC Press)

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести