Папир са текстом песме “Битлса” продат за 731.000 фунти

ЛОНДОН: Комад хартије на којем је Пол Мекартни руком исписао текст великог хита "Битлса" под насловом "Хеј, Џуд" продат је на једној аукцији за чак 731.000 фунти, а анонимни купац издвојио је скоро шест пута више новца од првобитно процењене суме од 128.000 фунти.
bitlsi
Фото: Youtube Printscreen

Занимљиво је да је Мекартни популарну песму написао како би Дзулијана Ленона утешио после развода његових родитеља, Џона и Синтије Ленон, али је, уместо дечаковог надимка "Џулс", у текст ипак уврстио име "Џуд" јер му је оно, како преноси ББЦ, звучало мало више у стилу кантри музике.

Руком исписани текст песме, као и више од 250 других предмета, нашао су се на аукцији којом је обележено 50 година од распада чувене ливерпулске четворке.

Међу предметима је била и кожа бас-бубња коришћеног на премијерном концерту прве северноамеричке турнеје "Битлса", која је продата за 161.000 фунти, а један од цртежа који су крајем 1960-тих начинили Џон Ленон и Јоко Оно пронашао је новог власника за суму од 75.000 фунти.

Такође, једна страница сценарија за видео спот за нумеру "Хелоу, гудбај", заједно са цртежима и идејама које су додали Џон Ленон, Џорџ Харисон и роуди “Битлса” Мал Еванс, продата је за 67.000 фунти.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести