Брнабић: Надам се добрим вестима за "Магнохром"

КРИВАЈА: Председница владе Ана Брнабић изразила је данас очекивање да ће краљевачки "Магнохром" купити компанија која желу да тамо покрене производњу и отвори радна места.
Brnabić na Biznis forumu Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јавно надметање за приватизацију "Магнохрома" заказано је за среду, 21. март, а премијерка каже да има неколико компанија које су преузеле документацију.

"Очекујем не само да ћемо постићи добру цену, што за сада није најважнија ствар, већ да ће ''Магнохром'' или неки његови делови отићи у руке компаније која жели тамо да покрене производњу и отвори радна места", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара у Криваји.


Станови за припаднике безбедности

Премијерка С Брнабић изјавила је  да је изградња станова за припаднике служби безбедности прва фаза тог пројекта, који ће бити проширен и на све који буду заинтересовани.

Одговарајући на питања новинара у Криваји код Бачке Тополе по ком су критеријуму изабрани припадници безбедносних служби, Брнабић је рекла да је критеријум био тај што они имају мала примања у односу на ризик и озбиљност посла којим се баве.

"Желимо да задржимо људе и да им дамо мотивацију да остану и да раде за државу", подвукла је она.

Како је рекла, то је само почетак и прва фаза пројекта.

"Ако буде успешна, наравно да ћемо проширити пројекат, да обухвати све који су заинтересовани", казала је премијерка.


Она је додала да са посебном пажњом прати продају те компаније, као и још неколико бивших индустријских гиганата, од којих зависе радна места и економски развој на локалу.

"Надам се добрим вестима за ''Магнохром'' у наредних десетак дана, две недеље", рекла је Брнабићева.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести