Војвођанска лига Југ: Темеринци поправили расположење победом против Сремца

Коначно су се тргли фудбалери Слоге из Темерина, освајањем бодова у окршају са Сремцем (3:2) удахнули су кисеоник у последњи час.
 Nemanja Đorđević blistao na utakmici sa Sremcem  foto:M. Menićanin
Фото: Немања Ђорђевић блистао на утакмици са Сремцем  фото:М. Менићанин

Није могло без драме, после вођства црвено-белих, гости из Војке преокренули су резултат, али два минута пре спуштања завесе, коцкице су се поклопиле посматрано из угла домаћина, чија упорност је награђена злата вредним голом младог Кристијана Бајића, уз одличну партију најбољег актера Боре Пролића. -У најави меча истакао сам да тиња нада да се, упркос јесењим посртањима, нешто може променити током последњих 180 минута. Нисмо имали право на кикс, чак бисмо и ремијем били незадовољни. Момци су били ангажовани, дали су све од себе да напишу победнички сценарио. Преостаје гостовање у Руми, немамо шта да изгубимо у окршају са лидером. Потрошили смо све кредите, покушаћемо да вежемо два меча без пораза, како бисмо бар мало поправили утисак – каже председник Слоге  Јован Балабан.

У редовима некадашњег српсколигаша већ је пројектован амбициозан план за прелазни рок. Судећи по најавама, биће прометно у оба правца. -Планирамо да доведемо петорицу играча, контакт је већ успостављен и постоје позитивни сигнали. Биће одлазака, поједини играчи нису испунили очекивања, а не желимо да се коцкамо уочи пролећног дела, када ће сваки бод бити драгоцен. Летос смо склапали мозаик за борбу међу пет водећих, али испоставило се да смо код неких новајлија погрешили у процени, па смо доспели у зону испадања.


Ђорђевић:Важна победа

Немања Ђорђевић  био је једна од централних фигура окршаја са Сремцем, јер се уписао у листу стрелаца топовским ударцем са 22 метра, а потом одиграо улогу асистента код гола бившег интернационалца Зорана Миловца:

-Упркос бремену императива, успели смо да остваримо важну победу. Успех добија на тежини, пошто смо показали психолошку стабилност и у финишу преокренули резултат. Верујем да ће то бити подстрек за добро издање у Руми – нада се Ђорђевић.


Без обзира на учинак испод очекивања, због мале бодовне разлике црвено-бели нису изгубили шансе да пролећном ранесансом направе искорак ка врху.

-Морамо боље, клуб богате традиције и 12 година стабилан српсколигаш не заслужује позицију на зачељу војвођанског југа’. Да на свом терену нисмо изгубили 11 бодова, сада бисмо дисали за врат водећима. Битно је да се из бледе јесени извуку поуке, пошто је жеља свих да се у другом делу трке отарасимо епитета најнепријатнијег изненађења и да постанемо препознатљиви по добрим резултатима – јасан је Балабан.

М. Менићанин

 

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести