Отварају се прве терме у Србији код Врдника на Фрушкој гори

"Фрушке терме” ће имати 216 смештајних јединица и девет базена са термалном водом дубине 140 центиметара и различитих површина, а шест базена моћи ће да се користе и преко зиме
“Fruške terme” će imati 216 smeštajnih jedinica Foto: R. Hadžić
Фото: “Фрушке терме” ће имати 216 смештајних јединица Фото: Р. Хаџић

Хотел менаџер “Премијер Аква” и Етно насеља “Врдничка кула” Јелена Радивојевић каже  за “Дневник”да је хотел “Премијер Аква” у средишту фирме “Промонт груп” из Новог Сада, а нови хотел са девет базена површине 32.000 квадрата “Фрушке терме” који се граде подно “Врдничке куле” је њихов нови пројекат којим се поносе.

Наша екипа је имала прилику да се прошета градилиштем и види на лицу места комплекс о којем сви Сремци причају, јер је у питању једна од највећих инвестиција у овом крају.

- “Фрушке терме” ће имати 216 смештајних јединица и девет базена са термалном водом дубине 140 центиметара и различитих површина, а шест базена моћи ће да се користе и преко зиме - каже Јелена Радивојевић.

Како истиче, два тобогана и мали базен за децу, привући ће сигурно целе породице које ће моћи да уживају, али и богат велнес садржај и медицински блок.

Фото: “Фрушке терме” имаће девет базена Фото: Р. Хаџић

- У “Премијер Аква” хотелу не користимо лековито блато, а у “Термама” обавезно, као и друге медицинске погодности, хипербаричне коморе, звездана парна купатила, нешто што још није виђено код нас - каже Јелена.

Оно што смо приметили током шетње јесте спона између затвореног и отвореног базена у којима ће се налазити термална вода, а гости ће моћи да из затвореног, тунелом испливају у отворени базен, те ће бити могуће и пливање кад пада снег, такозвани зимски базен.

- “Фрушке терме” су заправо и прве терме у Србији, које су наши грађани до сада обилазили у Словенији и Мађарској, а сада више неће бити потребе да путују далеко. Још увек немамо формиране цене, али ће посете бити приступачне нашим људима. Људи ће моћи да посете само базене, или изаберу опцију базени плус велнес садржај, парно купатило, слана соба, али постојаће и вип делови са приватним терасама и базеном.

Отварањем хотела биће запослено још стотину радника, што ће бити 250 људи који раде у компанији, а занимљиво је да су из разних крајева света.

- Спа-комплекс “Фрушке терме” подно “Врдничке куле” на 33.000 квадрата и девет спратова у каскадама је и те како велики пројекат, а два нова хотела биће отворена 31. августа – најављује Радивојевић.

Према њеним речима, од остварених ноћења више од 30 одсто чине страни туристи.

Фото: Радови у завршној фази Фото: Р. Хаџић

- Страни гости су препознали квалитет, бораве код нас 7 до 10 дана, највише руски гости, те користе услуге “бањског дана”, где имају преглед код доктора, терапије током боравка и користе нашу термалну воду за лечење - каже Радивојевић и додаје да имају и хипербаричну комору.

Када је реч о термалној води, тврди Радивојевић, она је добра за реуматска обољења, проблеме са костима, ишијас и спондилозу, као и постоперативни опоравак, као и неуролошке проблеме и проблеме са кожом., типа псоријазе.


Радови у завршној фази

Грађевински инжењер и надзорни орган на “Фрушким термама” Наташа Божић која прати све радове каже да радови напредују пуном паром, а на градилишту је ангажовано 78 фирми и око 420 радника, зависно од дана.

-Тренутно се раде све позиције, од завршних и полагачких радова, ускоро почињемо уношење намештаја, тако да смо у завршној фази у скоро свим деловима објекта, док у техничким просторијама имамо још увек грубу грађевину, повезивање опреме је такође увелико у току - каже Наташа. -У неким деловима је све завршено и остало је само чишћење.

Базени су најитересантнији у објекту, тврди Наташа, јер је шест базена од инокса, и ради их аустријска компанија, што нема нигде до сада у Србији.


Идеја за изградњу Етно комплекса “Врдничка кула” настала је 2014.године, а овај објекат се од Врдника налази на пола сата шетње зеленом стазом здравља.Одмах поред Етно комплекса налази се и Адреналин парк, који је намењен за тим-билдинг активности и садржи 30 платформи различитих висина.

-Имамо наше инструкторе који су увек са њима и прелазе различите деонице и висине, те тежине. Људи морају имати мало кондиције и није препоручљиво за децу, а у плану је отварање и најдужег зип-лајна на Балкану до јесени, дужина спуста је 1600 метара, док брзина зависи од тежине особе, а процена је од 80 до 100 километара на час и моћи ће две особе да се спуштају истовремено- најављује менаyерка хотела “Аква премијер”.

Маша Стакић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести