Спектакуларни концерт у суботу на Булевару Михајла Пупина

НОВИ САД: Спектакуларни концерт на отвореном простору Булевара Михајла Пупина, под називом “Корзо”, на којем ће наступити наша позната пијанисткиња Рита Кинка, као и виолиниста Роберт Лакатош, уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра, под диригентским вођством Микице Јевтића, биће приређен у суботу 14. септембра, у оквиру платформе “Калеидоскоп културе”, најављено је на конференцији за новинаре.
epk
Фото: novisad.rs

Другу годину заредом, саобраћајница у самом центру града, Булевар Михајла Пупина биће затворен и претворен у својеврсну позорницу за концерт, који ће почети у 20.21 час. На програму овог концерта биће 11 композиција, међу којима су дела Сарасатеа, Сен Санса, Чајковског, Гершвина, Дворжака, Бизеа, Брамса и других.

Пред нама је значајан догађај који наш град ставља раме уз раме с европским и светским метрополама, где кроз реализацију спектакуларног програма класичне музике, који је намењен свим грађанима, ми оживљавамо и дајемо нову димензију централним градским просторима. Свакако сви који буду дошли 14. септембра на Булевар Михајла Пупина моћи ће да присуствју једном таквом догађају захваљујући, између осталог, и Војвођанском симфонијском оркестру, Роберту Лакатошу, Рити Кинки и другим извођачима, који ће сад имати прилику да се представе и новосадској публици, напоменуо је Далибор Рожић, члан Градског већа Новог Сада задужен за културу.

Он је изразио наду да ће у суботу бити на висини задатка и позвао све да присуствују том догађају.

Нови Сад ће поново своју најзначајнију саобраћајницу и најстарији булевар, популарни корзо с половине 20. века, посветити елитној култури, али заправо у великој мери намењеној свим Новосађанима, што је прошле године потврдила и велика посећеност. Било је око 10 хиљада људи који су дошли на концерт, и то показује да култура јесте начин живота, што је главна порука “Калеидоскопа културе“, напоменуо је директор „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ Немања Миленковић.

Због ”Корза” ће, како је подсетио Миленковић, део Булевара Михајла Пупина бити затворен, од раскрснице са улицама Жарка Зрењанина и Модене, до раскрснице са улицама Јована Ђорђевића и Пионирске. Забрана саобраћаја почеће 12. септембра у 18 часова, а завршиће се 15. септембра у 20 сати.

Драго ми је да су се Рита Кинка и Роберт Лакатош одазвали нашем позиву да заједно са Војвођанским симфонијским оркестром увеличају овај догађај, који ћемо све више и више, у дочеку 2021. године, подизати и у продукцијском и сваком другом смислу на виши ниво, најавио је Немања Миленковић.

Наш познати виолиниста Роберт Лакатош рекао је да се много радује овом концерту.

Мени је посебан осећај да наступам у свом родном граду, тако да ми је јако драго што ћу моћи да увеличам овако спектакуларан догађај, истакао је Роберт Лакатош.

Помињући да се “Калеидоскоп културе” одвија на 80 локација, и да на њему учествује преко 60 организација, Миленковић је подсетио на пет кључних сегмената ове манифестације, који представљају пет уметности.

Кроз програме у Подграђу се одвијала прича о архитектури, на концерту Загребачке филхармоније емитовани су филмови Чарлија Чаплина, а сада, по речима Миленковића, предстоји велики спектакл “Корзо”, започет прошле године, који је везан за извођачку уметност.

До краја септембра, предстоје програми, како је додао Миленковић, везани за примењену уметност и за књижевност. У примењеној уметности, Новосађани ће имати прилике да на две локације виде две изложбе финског и швајцарског дизајна, у Еђшегу и холу Железничке станице. Уместо књижевне вечери, како је најавио Миленковић, биће приређено књижевно јутро на Најлону.  

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести