Владу Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору

БЕОГРАД: Певач Владо Георгиев објавио је на Твитеру да му је забрањен улазак Црну Гору, о чему му је данас на граници уручено решење.
Valado Georgijev Foto: Tanjug/video
Фото: Валадо Георгијев Фото: Танјуг/видео

"Разлози су националне и унутрашње безбедности!", навео је Георгиев, кантаутор из Херцег Новог који живи и ради у Београду.

Он је такав поступак окарактерисао као "дно дна".

"ДПС и овакво обрачунавање са Србима...На здравље вам и на образ", поручио је Георгиев на Твитеру уз фотографију решења о забрани.

Иначе, Георгиев је претходно позвао на Инстаграму грађане Црне Горе да на изборима у недељу, 30. августа гласају за опозиционе листе под редним бројевима 11, 9 или 6, јер, како каже, то су људи који треба да воде Црну Гору.

Полиција: Георгијев враћен са границе Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Кантаутор Владо Георгиев данас је враћен са граничног прелаза Ситница за Босну и Херцеговину због забране уласка у Црну Гору, саопштено је из полиције.

“Георгиеву је сходно члану 8 Закона о странцима забрањен улаз у Црну Гору”, казали су из полиције, пренео је подгорички портал ЦдМ.

У образложењу МУП-а се наводи да се Георгиеву забрањује улазак, јер то захтевају разлози националне, односно унутрашње безбедности или јавног здравља.

“Увидом у електронске евиденције које се воде код Управе полиције утврђено је да постоје разлози унутрашње безбедности, који су познати сектору криминалистичке полиције чиме су испуњени услови да се странцу на граничном прелазу забрани улазак у Црну Гору”, наводи се у решењу МУП-а.

Из опозиционе коалиције “Мир је наша нација” позвали су државне органе, како су навели, аутократског режима, да одмах престану са спровођењем мрачних планова и да не заустављају Георгијева на путу за његов Херцег Нови.

"Већ од понедељка ће након сигурне смене власти по хитном поступку бити преиспитане све одлуке Управе полиције које имају политичку конотацију. Свако онај ко је полицију Црне Горе претворио у полицију ДПС-а, наићиће на одговор правне државе. Онима који служе аутократском режиму грубо кршећи законе ове земље биће мјесто у затвору. Мир је када Владо Георгијев може мирно да дође у Црну Гору”, наводи се саопштењу ове опозиционе коалиције.

Претходно је Георгијев на свом твитер налогу објавио да је враћен са границе.

Георгијев је јуче на друштвеним мрежама позвао грађане Црне Горе да на изборима у недељу глас дају једној од три опозиционе коалиције и тако, како је навео, “актуелни режим пошаљу у историју”

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести