НА СНАЗИ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ У овом делу Србије већ НАПАДАЛО пола метра снега! ПОГЛЕДАЈТЕ како је вечерас на ЗЛАТИБОРУ, баш лепо веје(ВИДЕО)

До краја дана облачно, местимично с кишом уз интензивирање падавина током вечери, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.
kopaonik
Фото: pixabay.com

Интензивнија киша падаће на западу и југозападу Србије, у Шумадији и Поморављу, као и на истоку земље, а током ноћи ка суботи на југу и југоистоку Србије.

Према прогнози РХМЗ, на подручју Београда до краја дана и током ноћи такође повремено слаба киша.

Иако за сада нема најаве за снег у већим градовима широм земље, на планинским пределима током ноћи киша ће прећи у влажан снег.

С тим у вези, погледајте како је вечерас изгледао Златибор.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Возачи, стрпљиво

Када је реч о проходности путева, обзиром на најављене падавине, најважније је добро се наоружати стрпљењем, јер ће све отежавајуће околности бити ту да додатно успоре возаче - од одрона, преко клизавих коловоза до олујних удара ветра.


На Копаонику очекују се још ниже температуре током викенда пред нама. Наиме, у суботу ће бити од невероватних -15 до максималних -9 степени уз целодневне снежне падавине и ветар који ће дувати брзином од 19 километара на час.

У недељу ће температура да се спусти до -19 степени ујутру, до тек -12 преко дана. Падавине ће бити ређе, али ће такође дувати јак ветар.

Дневник/Ало

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести