ИТ СВЕТ

Економија / ИТ свет АПЛИКАЦИЈА СИГНАЛ КРЕНУЛА КОРАК ДАЉЕ Нема броја телефона,  само корисничко име
Већ скоро деценију, стручњаци за сајбер безбедност и заговорници приватности препоручују енкриптовану апликацију за комуникацију Сигнал као златни стандард за приватну дигиталну комуникацију.
Економија / ИТ свет ВИШЕ НАМ ГЛАВА НИЈЕ У ОБЛАЦИМА, ВЕЋ ПОДАЦИ Они управљају светом, а ево о коме је реч
Некада смо облаке тражили по небу, гледајући да ли ће из њих пасти киша или ће нам донети снег. Данас, облак има и друга значења: оно које се одавно пробило до речника, нарочито оних везаних за информационе технологије, јесте појам везан за начин коришћења рачунарских ресурса (као што су сервери, складиштење података, мреже, базе података, софтвери) путем интернета, уместо локалних ресурса или личних рачунара.
Економија / ИТ свет ШТА КАД ВАМ ТЕЛЕФОН УПАДНЕ У ВОДУ Пиринач није опција, али ево шта МОЖЕТЕ учинити
Када вам мобилни телефон падне у воду или се, пак, по њему нешто пролије, често се као решење предлаже стављање уређаја у пиринач, како би извукао влагу.
Економија / ИТ свет ОСТАЈЕМО БЕЗ БАТЕРИЈА Варта због хакерског напада обуставила производњу
Немачки произвођач батерија за аутомобилску, потрошачку и индустријску индустрију Варта доживео је сајбер напад и присилно зауставио све ИТ системе, што је резултирало заустављањем производње у његовим погонима.
Економија / ИТ свет И МУП КАЖЕ: Током 2023. године пораст случајева крађе идентитета путем интернета
БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова објавило је данас на својој Инстаграм страници mupsrbije да је током 2023. године уочен пораст случајева крађе идентитета путем интернета и случајева неовлашћеног приступа рачунарским системима.
Економија / ИТ свет ФИРМА IWCONNECT НИЈЕ САМО СКУП ЋУТЉИВИХ ПРОГРАМЕРА Информатички центар у Новом Саду спаја фирме уз помоћ нуле и јединице
Информационо-комуникациона технологија је скоро бескрајно пространство разних сфера и послова и понекад је тешко објаснити чиме се нека ИТ фирма бави. Успех фирме зависи од тога колико је спремна да меандрира између различитих задатака и послова, а то је посебно важно у ово време, када се дешавају многе промене које доносе масовна отпуштања, па чак и затварања фирми.
Економија / ИТ свет ФБИ РАЗБИО МРЕЖУ КОЈА ЈЕ ШИРИЛА ТРОЈАНЦЕ ИЗ НИГЕРИЈЕ Снимали жртве камерама, крали податке
Међународна полицијска операција резултирала је прошле недеље запленом неколико интернет домена које су се користиле за продају злонамерног софтвера, односно, малвера. Софтвер у питању био је тројанац с приступом на даљину (Remote Access Trojan, RAT) који су сајберкриминалци користили за тајно приступање и повезивање с компјутерима жртава у злонамерне сврхе.
Економија / ИТ свет РЕГИОНАЛНИ ОДГОВОР НА НЕТФЛИКС Ево шта је ЕОН представио на Pay ТВ платформи
У понедељак СББ, а у уторак Телемах Хрватска најавили су лансирање своје нове услуге у југоисточној Европи, ЕОН Видео-клуб на PayТВ платформи ЕОН ТВ, нудећи тако публици у широј регији „забаву на захтев”. Највећа новост у тој понуди је могућност преузимања садржаја за офлајн гледање.
Економија / ИТ свет СВЕ БОЉЕ НАМ ИДЕ У ИТ СЕКТOРУ Извоз 3,5 милијарди евра, а циљ је десет милијарди; ОВОЛИКО ЈЕ ЗАПОСЛЕНИХ
У прве три индустријске револуције Србија се баш и није прославила, али у овој четвртој за сада не стојимо лоше. Извоз ИТ сектора Србије прошле године био је око 3,5 милијарди евра и од 2012. порастао чак око 10 пута, али и да је циљ да 2027. године достигне 10 милијарди евра, изјавио је министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић сумирајући лањске резултате.
Економија / ИТ свет ХАКЕРИ НЕ БАЦАЈУ УДИЦЕ НА КРЕДИТЕ Ко је дизао кредит, ЗНА И ЗАШТО Процес ДУГАЧАК И КОМПЛИКОВАН ТРЕБА ПУНО ДОКУМЕНАТА
БЕОГРАД: ИТ стручњак Страхиња Девић је, говорећи о нападима хакера који су дизали кредите на туђе име, рекао данас су преваре тог типа изводљиве, али јако тешке, због тога што је тешко доћи до нечијих података и докумената.
Економија / ИТ свет МЕТА ПОВЛАЧИ ПРЕСУДНИ ПОТЕЗ Ево шта више НЕЋЕТЕ ИМАТИ НА ФЕЈСУ
Компанија Мета објавила је да уводи промене по питању политичког садржаја на својим платформама.
Економија / ИТ свет ШТУЦА ВАМ ИНТЕРНЕТ? Ево како да побољшате Wi-Fi мрежу А ДА НЕ ПЛАЖАТЕ ВЕЋИ ПАКЕТ
У свету, где је интернет конекција за неке значајна колико и дисање, споро отварање садржаја на вебу и слаби Wi-Fi сигнали могу да буду фрустрирајући.
Економија / ИТ свет КРАЂА ПОДАТАКА, КОЛАЧИЋИ, СЕЛФИ У ОРДИНАЦИЈИ Између онлајн слобода и права на приватност
Готово сваког дана медији извештавају о случајевима крађе личних података, проваљивања шифара на друштвеним мрежама, фишингу, па чак и крађи идентитета, што на друштвеним мрежама, што у обичном животу.
Економија / ИТ свет НЕМА ВИШЕ АНОНИМНОГ ТЕЛЕФОНИРАЊА Од 10. фебруара важи ово правило са све припејд кориснике
БЕОГРАД: Министарство информисања и телекомуникација објавило је данас у Службеном гласнику Правилник о техничким условима за регистрацију крајњих корисника услуге са плаћањем унапред (припејд), која ће бити обавезна почев од 10. фебруара 2025. године.
Економија / ИТ свет ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ ПОТРЕБАН ЈЕ САЈТ, А ZEQUESTER ЗА ТО ИМА РЕШЕЊЕ Ево шта су Новосађани осмислили и коме ће користити
Ми смо тим стручњака у области веб дизајна, е-учења и маркетинга који је створен с намером да пружи сваком клијенту потпуну и специјализовану подршку у онлајн пословању. Захваљујући дугогодишњем искуству и познавању најновијих трендова и технологија у области веб дизајна и маркетинга, помажемо малим, средњим и великим предузећима да унапреде своје пословање.
Економија / ИТ свет АНЂЕОСКО ИНВЕСТИРАЊЕ Саша Поповић, суоснивач новосадске компаније “Вега ИТ”, један је од АНЂЕЛА, а ево како и помажу ДОМАЋИМ СТАРТАП СИСТЕМИМА (ФОТО)
Анђеоско инвестирање представља подстицај домаћем стартап екосистему. Значај допринос томе представила је и Мрежа пословних анђела, која је од свог оснивања, 2022. године, уложила милион евра у 10 домаћих стартапа.
Економија / ИТ свет КАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСТИ ChatGPT Послао упит, НАШАО ДЕВОЈКУ НА ТИНДЕРУ
Са растом популарности ChatGPT -а од почетка 2023. године, људи су пронашли широку лепезу употребе овог сервиса.
EUR/RSD 117.2028
Најновије вести